Ще одна громада на Волині перейшла до ПЦУ

Ще одна громада на Волині перейшла до ПЦУ

Громада села Волошки Колодяжненської громади Ковельського району перейшла до Православної церкви України

Про це у вівторок, 17 жовтня повідомили у Волинській єпархії ПЦУ, передає ВСН

«Релігійна громада святого Миколая Чудотворця УПЦ (Московського Патріархату) с. Волошки, Ковельського району на загальних парафіяльних зборах прийняла рішення змінити юрисдикцію та перейшла в лоно Волинської єпархії Православної Церкви України», - повідомили у дописі.

Нагадаємо, у серпні 2023 року невідомі люди завадили мешканцям села Волошки перейти до ПЦУ. Активісти заявляють, що це були «тітушки». Саме вони зірвали сільські збори, що мали відбутися 20 серпня. Відтак, люди звернулися до правоохоронці з проханням з'ясувати, хто ці люди. Місцевий активіст, завідуючий клубом Володимир Лисюк 13 серпня 2023 року на святкуванні дня села заявив про перехід до ПЦУ.  Але місцевий священник та настоятель Свято-Миколаївської релігійної громади УПЦ (МП) Віталій Лашта був проти та навіть взявся погрожувати активісту. В неділю, 20 серпня, волошківці прийшли до сільського будинку культури на заздалегідь оголошені загальні збори, то побачили чималий натовп чужих людей, серед яких були чоловіки спортивної статури. Селяни їх відразу охрестили «тітушками». Внаслідок штовханини та хуліганських дій з боку заїжджих осіб проведення зборів було зірвано. «Тітушки» навіть побили активістів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чинив домашнє насильство і вдарив поліцейського: на Волині затримали дебошира
Наступна новина У Луцьку БМВ вилетіло на кільце та перекинулося. ФОТО
Останні новини
Схожі новини