Щеплення від грипу зробили лише близько півтори тисячі волинян

Щеплення від грипу зробили лише близько півтори тисячі волинян
Щеплення можна зробити вакциною, яка продається в аптеці. Фото - radiotrek.rv.ua

Виконання запланованих обсягів імунопрофілактики грипу на Волині у нинішньому епідсезоні становить лише 34%. Прищеплено 1414 осіб, у тому числі 227 дітей до 17 років.

Про це повідомили на сайті Волинського обласного лабораторного центру МОЗ.

Загалом захворюваність на ГРВІ та грип на Волині зараз утримується на сезонному рівні. З початку епідемічного сезону перехворіло понад 67 тис. волинян (6,5% населення), що відповідає минулорічному рівню.

За даними закладів охорони здоров’я, за останній тиждень кількість хворих ГРВІ дещо зменшилась у порівнянні з попереднім і становить 5200 осіб. Захворюваність нижча епідемічного порогу на 22%. 

Найвищі рівні зафіксовано у м. Луцьку, Горохівському, Маневицькому, Камінь-Каширському районах, найнижчі – у  Рожищенському та Іваничівському районах.

Із числа хворих збільшилась кількість дорослого населення і становить 38% від загальної кількості постраждалих. Серед дітей найураженіша вікова група – від 0 до 4 років (54% від усіх захворілих дітей).

Кількість госпіталізованих з ускладненим перебігом хвороби збільшилась за останній тиждень і становила 138 осіб, з них 57% – діти.

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру вперше в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2) у хворих із Луцького району. Крім того, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції.

Нагадуємо, що найефективнішим заходом профілактики грипу є щеплення. Одне введення вакцини захищає упродовж усього епідемічного сезону від найбільш поширених і небезпечних штамів грипу.

Цьогоріч доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (виробник «Санофі Пастер», Франція) та «Джісі Флю» («Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея), обидві якісні та безпечні, запевняють медики.

Орієнтовна вартість вакцин – від 250 до 350 грн. Щепитися можна в закладах охорони здоров’я за місцем проживання, попередньо придбавши вакцину в аптеці.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Каса-робот, холодильний «острів», власна пекарня: як у Луцьку оновили гуртівню ПАККО. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина На Водохреще у Луцьку відбудеться фестиваль колядок
Останні новини
Схожі новини