Що чекає на Струмівку: у селі біля Луцька обговорили генплан

Що чекає на Струмівку: у селі біля Луцька обговорили генплан

У Підгайцівській сільській раді, що під Луцьком, відбулись слухання щодо затвердження генерального плану забудови села Струмівка.

Як розповів голова сільської ради Юрій Семенюк, попередній генплан затверджувався ще у 80-х роках, після чого єдиними документами, яким впорядковувались забудови, були лише плани детального планування територій села Струмівка.

Тож виникла необхідність затвердження повноцінного генплану забудови. Таким чином, Юрій Семенюк скликав громаду села, нинішніх та потенційних забудовників, аби з ними узгодити усі подробиці нового генерального плану.

«Свого часу землі на території сільської ради були розпайовані і зараз ми затверджуємо генеральний план з врахуванням тих земель, які знаходяться у власності громади. Ми йдемо назустріч забудовникам, бо вони вкладаються у розвиток наших сіл.

Забудовники для нас дуже вигідні, бо вони приходять і не лише будують і продають житло, а й розвивають інфраструктуру, проводять освітлення, кладуть дороги, тротуари, тому ми їх дуже добре сприймаємо і йдемо назустріч», - розповів Юрій Семенюк.

За словами голови Підгайцівської сільської ради, територія Струмівки є досить перспективною не лише для бізнесменів, а й для самого села і місцевої влади, адже забудовники планують провести водовідведення і долучитись до зведення об’єктів соціальної сфери.

Розробником проекту генерального плану стала ФОП з Львівщини Леся Гривнак. Згідно попереднього аналізу, проектувальниця пропонує розвивати у селі Струмівка не лише житлову забудову, а й соціальну сферу.

«У Струмівці планується розвивати багатоквартирну забудову. Також тут будуть заклади соціальної сфери – школа, садочок. Зарезервовані об’єкти під громадську забудову, офісні приміщення, СТО та решту об’єктів соціального спрямування – перукарні, заклади громадського харчування та інше», - зауважила Леся Гривнак.

За словами проектувальниці, на заклади соцсфери передбачено 2,5 гектари, а також близько 3 га на соціально-побутові заклади.

Окрім цього, генеральним планом передбачено створення нового кладовища, яке винесено за встановлені межі села і яке, відповідно до санітарних вимог, планують розташувати на межі з лісом, який тягнеться в напрямку Підгаєць. Таким чином, новий цвинтар обслуговуватиме одразу 2 села. Тим паче, що нинішнє кладовище у селі Підгайці  вже за 5 років вичерпає свій резерв.

«Сам генеральний план є безстроковим документом. Зміни можна вносити за потреби лише через 5 років. А загалом по реалізації він розрахований на 20 років», - зауважила Леся Гривнак.

Її прогнози підтвердив і сільський голова Підгаєць Юрій Семенюк, зауваживши, що прийняття генерального плану дасть новий поштовх для розвитку села Струмівка. Розробка та затвердження цього документу обійдеться сільській раді у 170 тисяч гривень.

«Як не крути, а всі розуміють, що за якихось 10 років і Підгайці, і Струмівка будуть під Луцьком.  Але поки що ми справляємось самі. Будемо продовжувати розвивати наше село, бо маємо порозуміння з забудовниками, які теж вкладаються у розвиток села.

Я зауважу, що певно до середини літа у нас в Підгайцях вже по всіх вулицях, де стоять будинки і живуть люди, буде повністю встановлене вуличне освітлення. Мабуть, ми будемо першим селом на Волині, де 100% проведено вуличне освітлення. І таких речей багато, бо ми стараємось, ми вкладаємось в розвиток свого, не чийогось, а свого села», - резюмував Юрій Семенюк.

Таким чином, після розгляду проекту генерального плану та сьогоднішнього обговорення – його винесуть на затвердження місцевої ради і затвердять на найближчій сесії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі-Волинському чоловік вкусив іншого за ніс, - ЗМІ
Наступна новина ЖБ «Липинський» відзвітував про виконану роботу. ФОТО
Останні новини
Схожі новини