Що робила Уляна Супрун в Луцьку

Що робила Уляна Супрун в Луцьку

Перше червня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун провела в Луцьку, де побувала на трьох публічних заходах.

Так, о 9:00 вона побувала на Першому молитовному сніданку Волині, де приєдналася до молитви за Україну.

ДИВИТИСЯ ФОТО З ПЕРШОГО МОЛИТОВНОГО СНІДАНКУ

Пізніше вона у Волинській облдержадміністрації спілкувалася зі ЗМІ. Зокрема, говорила про те, скільки лучан підписали договори з сімейники лікарями, як заохочують медиків працювати в селах. 

А в після обідню пору відбулася зустріч Уляни Супрун з радником міського голови Ігорем Поліщуком та керівниками медичних закладів міста Луцька, – повідомили у Луцькій міській раді.

“Міська влада всіляко підтримує медичну галузь. Ми щороку виділяємо кошти з бюджету на заробітні плати медпрацівників, придбання ліків, обладнання та проведення ремонтних робіт. Цьогоріч ми теж передбачили орієнтовно 50 мільйонів гривень на підтримку медичної галузі”, - мовив Ігор Поліщук.

Він наголосив, що минулоріч відкрито нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини на вулиці Гордіюк. У липні цього року буде відкрито оновлену амбулаторію у мікрорайоні Вересневе. Це наближає медичні послуги до громадян.

В.о. міністра охорони здоров'я України, доктор Уляна Супрун зауважила, що медична реформа повинна зробити нашу медицину кращою. За її словами, до кінця цього року усі українці повинні заключити договори з сімейними лікарями, адже субвенцій на медичні заклади не даватимуть.

Крім того, медичні заклади повинні переформатувати свою роботу. Вони повинні стати окремими юридичними особами. Ульяна Супрун переконана, що це дасть можливість залучати додаткові кошти та підвищити завробітну плату працівникам.

Звернула увагу в.о. міністра охорони здоров'я й на ситуацію з державними програмами. Зокрема, “Доступні ліки”, за її словами, спочатку сприймалася скептично. Нині вона користується популярністю.

Зустріч з Уляною Супрун у Луцькій міській раді
Уляна Супрун з керівниками та медиками міста

Зустріч з Уляною Супрун у Луцькій міській радіЗустріч з Уляною Супрун у Луцькій міській раді

Зустріч з Уляною Супрун у Луцькій міській раді
Уляна Супрун
Зустріч з Уляною Супрун у Луцькій міській раді
Ігор Поліщук та начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк

Потому присутні керівники медичних закладів цікавилися актуальними питаннями роботи їхніх закладів у світлі медичної реформи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Морозиво, солодка вата та бульбашки: Bubble Fest в Луцьку. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Як святкують День захисту дітей у Нововолинську. ФОТО
Останні новини
Схожі новини