Що сказав секретар РНБО Данілов про найбільш проблемну точку кордону і нараду в Луцьку

Що сказав секретар РНБО Данілов про найбільш проблемну точку кордону і нараду в Луцьку
Джерело фото: Ukr.net

Перехрестя білоруського, українського і польського кордону – найбільш проблемна точка, якщо говорити про ситуацію, що розгортається навколо штучно створеної кризи з мігрантами на межі Польщі та Білорусі. Про це каже секретар РНБО Олексій Данілов. Саме до такої точки сьогодні прикута увага РНБО. І це на Волині.

Нагадаємо, Олексій Данілов в ефірі одного з телеканалів анонсував ще одну велику нараду на Волині з приводу реагування на ситуацію з мігрантами. Вона має відбутися 14 листопада в Луцьку. ЗМІ, посилаючись на власні джерела, вже інформують, що в ній може взяти участь президент Володимир Зеленський.

«Офіційно – це туристи. Які можуть бути туристи в Білорусі? В такому обсязі  і в такий час. Тому ми розуміємо всі виклики, які є. У нас відбулося дві великі наради з цього приводу. Потім був звіт президенту Володимиру Олександровичу Зеленському. Було прийняте рішення, і сьогодні Денис Анатолійович (міністр МВСУ Денис Монастирський 11 листопада був з візитом на Волині, - ред.) безпосередньо перебував на місці. Саме там, де є у нас проблемна точка, де є найближче перехрестя польського і українського кордону. Більше того, саме на цю неділю запланована велика нарада в місті Луцьку, де буде приймати участь щонайменше три міністри. Ми запрошуємо на цю нараду амбасадорів Польщі і Литви. Ми там будемо вирішувати питання, в який спосіб ми будемо відповідати на ці виклики. Виклики доволі непрості», - наголосив секретар РНБО.

Варто нагадати, що силовики не виключають ймовірності, що мігранти (а їх, за словами Данілова, на території Білорусі 15 тисяч) можуть бути спрямовані на кордон із Україною.

11 листопада у рамках навчань до можливих порушень на державному кордоні, на ділянці прикордонного підрозділу «Грабове» розгорнули польовий табір прикордонної комендатури швидкого реагування. Дистанція до державного кордону Польщі – 1 кілометр. В іншому напрямку, за 2 кілометри, пролягає кордон із Білоруссю.

Грабове – село на території колишнього Шацького р-ну Волинської обл., що поруч із кордоном з Польщею.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькій райлікарні на годину зникло світло. Чи постраждали пацієнти в реанімації
Наступна новина За 11 днів від ковіду померло 180 волинян
Останні новини
Схожі новини