РНБО доручила перевірити церковний зв’язок УПЦ із московським патріархатом

РНБО доручила перевірити церковний зв’язок УПЦ із московським патріархатом

У четвер, 1 грудня, відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), на якому розглядалися численні факти зв’язків деяких релігійних кіл в Україні з країною-агресором РФ.

Про це розповів під час вечірнього відеозвернення президент України Володимир Зеленський.

За словами глави держави, РНБО розглянула «численні факти зв’язків окремих релігійних кіл в Україні з державою-агресором». Рада нацбезпеки та оборони доручила Кабінету міністрів внести на розгляд уряду законопроєкт про те, що в Україні не можуть діяти релігійні організації, «афілійовані з центрами впливу в РФ».

Також РНБО доручила забезпечити перевірку підстав і дотримання умов користування «релігійними організаціями» майном на території Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Ще одне рішення РНБО — всі органи, які займаються гарантуванням нацбезпеки, мають активізувати виявлення і боротьбу з діяльністю російських спецслужб у релігійному середовищі України та запровадити персональні санкції. Прізвища, за словами президента, незабаром опублікують.

«ФСБ — основа путінської влади». УПЦ МП через РПЦ контролюється спецслужбами РФ — Бурковський про контррозвідувальні заходи у Лаврі

Зеленський також анонсував реформу Держслужби з етнополітики та свободи совісті, яка має «дати їй можливість реально захищати права і законні інтереси українців та держави».

«Цими та іншими рішеннями ми гарантуємо Україні духовну незалежність. Ми ніколи й нікому не дозволимо будувати імперію всередині української душі. Сьогодні відбулося засідання РНБО… На жаль, навіть російський терор і повномасштабна війна не переконали деяких діячів у тому, що варто подолати спокусу зла. Що ж, маємо створити такі умови, коли будь-які залежні від держави-агресора діячі не матимуть жодної можливості маніпулювати українцями й послаблювати Україну зсередини, – наголосив президент», — наголосив Президент. 

Нагадаємо, 22 листопада СБУ провела низку обшуків у Києво-Печерській лаврі та в єпархії УПЦ МП на Рівненщині. Під час цих дій правоохоронці виявили чимало цікавого: проросійську літератури, готівку, громадян рф на території приміщень УПЦ МП. 1-2 грудня СБУ провела обшуки и на об’єктах УПЦ (МП) у Житомирській, Рівненській та Закарпатській областях. 1 грудня, відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), на якому розглянули численні факти зв’язків деяких релігійних кіл в Україні з країною-агресором РФ.

Читайте також: РНБО ввела санкції проти очільника Лаври Павла, Новинського та інших церковників упц мп


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина СБУ проводить обшуки в храмі всіх Волинських Святих та інших московських церквах. ФОТО
Наступна новина На фронті обірвалося життя ще одного Захисника з Волині
Останні новини
Схожі новини