Що таке паробар’єр та як його вибрати

Що таке паробар’єр та як його вибрати

Паробар’єр – це один з видів сучасних дахових плівок, що мають надзвичайно широке застосування в будівництві дахових споруд останніми роками. Незважаючи на велику кількість різних видів плівок, розібратись, чим саме від інших відрізняється пароізоляційна плівка, зовсім не складно. 

 

 

Пароізоляційна плівка виконує захист покрівельної конструкції від проникнення вологи та дозволяє запобігти виникненню конденсату в теплоізоляційному шарі.

Скільки шарів має пароізоляційна плівка

Матеріал має тришарову структуру у випадку, якщо в ньому передбачена наявність внутрішнього армуючого шару. Решітка армування виконана із поліпропіленових волокон, що по два боки покриті поліетиленом. В асортименті плівок є також продукція, яка виконана тільки з двох або навіть одного шарів поліетилену. Фольгована продукція має додатковий плюс, що полягає в сприянні теплозбереженню.

Такий вид плівок виконує відразу декілька важливих для правильного функціонування даху функцій і серед них ізолююча та захисна.

За допомогою цього матеріалу вдається регулювати рівень вологи і парів в конструкції даху, стін та перекритті.

Де актуальне застосування пароізоляції

Оскільки основною метою використання плівок є захист теплоізоляції, яка після потрапляння в неї вологи може втратити свої експлуатаційні властивості, доцільно використовувати паробар’єр в таких конструкціях з утепленням:

  • скатні покрівлі, мансарди, теплі горища.
  • перекриття холодних горищ без вентиляції.
  • стіни каркасних будинків та внутрішні перегородки.
  • перекриття між поверхами.

Як бачите, досить широка сфера, де використання подібних плівок навіть при додаткових витратах на їх придбання дає суттєвий ефект.

Оскільки цей вид плівок не відрізняється повною паронепроникністю, він часто застосовується в парі з іншими видами матеріалу – гідроізоляційними плівками чи мембранами.

5 переваг пароізоляційної плівки

  • зручний монтаж. Враховуючи зручну форму продукції, її оптимальні розміри та невелику вагу, процес укладки виконується досить просто та швидко,
  • доступна ціна. Незважаючи на суттєві витрати при будь-якому даховому будівництві, ціна на паробар’єр зовсім невисока і ця стаття витрат буде однією з найменших серед усіх, які пов’язані з покрівлею та її складовими,
  • захист важливих шарів. Щоб уникнути зосередження вологи та парів всередині утеплювачів і зниження рівня їх ефективності, достатньо правильно змонтувати всі складові покрівельної конструкції, включаючи і необхідні різновиди покрівельних плівок,
  • довга експлуатація даху. Завдяки використанню пароізоляційної плівки продовжується термін експлуатації не лише окремих складових, але і всього даху в цілому,
  • економія. За рахунок максимально ефективного та тривалого використання всіх будівельних матеріалів, домовласнику вдається знизити витрати на ремонтні роботи та суттєво відкласти час наступної реконструкції споруди.

Особливості установки паробар’єрної плівки

Зручність монтажу плівки полягає в тому, що її укладку можна виконувати і горизонтально, і вертикально. Для кріплення доцільним буде застосування цвяхів чи скоб, а також двосторонньої клейкої стрічки для фіксації стиків.

При використанні фольгованої продукції фахівці радять встановлення плівки фольгованою стороною всередину приміщення. А якщо ви ще й залишите зазор від 20 до 50 мм перед цим шаром, то його функціональність буде ще кращою.

Плівка має бути змонтована внатяжку, щоб уникнути провисання більшого за 1-2 мм, а нахлист полотен має складати 10-15 см.

Щільне прилягання до утеплювача – це правильна укладка плівки, а ретельна герметизація всіх місць стиків дозволить виробу виконувати всі функції.

Основні фактори вибору пароізоляції

Перед тим, як купити паробар’єр, слід ознайомитись с рекомендаціями виробника, адже різні товари можуть бути рекомендовані для використання в різних спорудах. Цю інформацію можна дізнатись с даних на самому пакуванні або у продавця продукції. Є всього декілька основних технічних параметрів, котрі вимагають особливо уваги при покупці зі сторони домовласника. До них відносяться:

  • паропроникність. Це здатність матеріалу за одиницю часу пропускати певну кількість пари на одиницю площі.
  • щільність. Властивість, що визначає вагу матеріалу та впливає на його міцність.
  • уф-стабільність. Показник впливу сонячних променів.
  • міцність. Здатність плівки витримувати механічні навантаженні і не змінювати свою цілісність в результаті подібних впливів.

Дізнатись детальну характеристики паробар’єру, що вас зацікавив, ви можете за посиланням skrovlya.kiev.ua/krovelnye-plenki/parobarer/. Ми співпрацюємо тільки з надійними постачальниками підпокрівельних плівок і гарантуємо високу якість запропонованого асортименту.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нова школа, дешевий айфон і українці на елітних авто. ЩО У НАС ДОБРОГО?
Наступна новина Назвали проєкти, які планують втілити на Волині за гроші Держфонду регіонального розвитку
Останні новини
Схожі новини