Що змінилось для великих споживачів електроенергії з 2019-го року. ВІДЕО

Що змінилось для великих споживачів електроенергії з 2019-го року. ВІДЕО
Фото - Вікіпедія

Ще з 2011 року Україна зобов'язалася дотримуватися так званого Третього енергопакету Європейського Союзу, адже має дати можливість українцям працювати за єдиними правилами є енергоринком ЄС.

Закон «Про ринок електричної енергії», який ввійшов у дію в червні 2017 року, зобов'язує універсальних постачальників в обов'язковому порядку постачати електрику населенню і малим непобутовим споживачам, йдеться у сюжеті Sfera-TV.

Усім іншим абонентам доведеться обрати нового незалежного електропостачальника протягом 21-го дня. На Волині від ПрАТ «Волиньобленерго» відокремлено ТОВ «Волиньенергозбут», яке й отримало ліцензію на постачання електроенергії.

«Для крупних споживачів, звичайно, для тих, хто до цього готовий, то тут я вважаю, є певне покращення. З’являється конкурентне середовище, є вибір, є кращі цінові умови, по спобосу розрахунку та терміну платежів», – пояснив директор ТОВ «Волиньелектрозбут» Дмитро Іванов. 

Продаж електрики кожному окремому абоненту здійснюватиметься в режимі вільного ціноутворення за індивідуальним ціновим графіком. Кожна установа сама обирає для себе постачальника електроенергії. Якщо фірма не має заборгованостей, то послуги їй надаватимуть безперешкодно. Переобрати постачальника теж можна, але тут нюанс: необхідно повністю розрахуватися з попереднім.

До слова, "Волиньелектрозбут" не єдина фірма на Волині, яка постачає електроенергію. Дмитро Іванов зазначив, що конкуренти на цьому ринку у них вже є.

Для тих, хто так і не знайшов, де купувати енергію, є так званий Постачальник останньої надії. Наразі це Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго». Компанія надає послуги проблемним споживачам, або тим, що не змогли обрати постачальника. До слова, електроенергія у Постачальника останньої надії  - найдорожча.

Більше деталей – у відеосюжеті.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Жидичині стартували водохрещенські купання. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Скільки коштували продукти на луцькому ринку в 1990 році. ЗГАДАТИ ВСЕ
Останні новини
Схожі новини