Щоб скористатися тисячею Зеленського, потрібно буде відкрити віртуальний рахунок в банку

Щоб скористатися тисячею Зеленського, потрібно буде відкрити віртуальний рахунок в банку
Фото ілюстративне

Користувачі додатку «Дія», які захочуть отримати тисячу гривень за пройдений курс вакцинації від коронавірусу, муситимуть створити віртуальний рахунок у банку.

Про це йшлося у четвер, 2 грудня, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський анонсував, що усі українці, повністю вакциновані від коронавірусу, зможуть отримати з державного бюджету тисячу гривень. Їх можна витратити на абонемент в спортзал, квиток на концерт, кіно, похід у музей, внутрішні авіа- та залізничні перевезення, книги.

Програма стартує 19 грудня і серед іншого вона покликана допомогти бізнесу, що найбільше постраждав від пандемії.

Заступник начальника управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Андрій Ткачук повідомив, що скористатися коштами можна буде за таким алгоритмом: в додатку «Дія» обрати пункт «Підтримка» і пройти верифікацію, після цього – відкрити віртуальний рахунок у банках-партнерах, що співпрацюють з Міністерством цифрової трансформації. Комісій і плати за використання рахунку не буде.

Що стосується бізнесів, в яких можна витратити гроші, від них вимагається прозорий механізм ведення діяльності. Також підприємства мусять мати відповідні МСС-коди, що відповідають за надання культурних, спортивних послуг тощо.

Нагадаємо, скористатись нарахованою сумою можна буде протягом 4 місяців після дня надходження коштів. У разі невикористання, сума буде повернена державі.

Читати також: Як пенсіонери у селах отримають тисячу Зеленського


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поблизу пункту пропуску «Ягодин» шахтарі перекрили дорогу. Що вимагають
Наступна новина Волинь лишається в «червоній зоні». Хворих на ковід все ще надто багато
Останні новини
Схожі новини