Серед госпіталізованих – дитина. У якому стані волиняни, які отруїлися грибами

Серед госпіталізованих – дитина. У якому стані волиняни, які отруїлися грибами

За тиждень семеро жителів області отруїлися грибами. П'ятеро з них нині перебувають у медзакладах, серед отруєних – одна дитина. П'ятеро пацієнтів перебували у реанімації, нині стан усіх отруєних стабілізувався.

Як розповів Суспільному медичний директор Іваничівської центральної районної лікарні Руслан Шевчук, 24 серпня до лікарні потрапило троє людей із селища Іваничі – усі дорослі. Медикам вони розповіли, що вживали дикорослі гриби – рядівки.

"Поступили у відділення інтенсивної терапії. Їм надали допомогу, пацієнти приймали гепатопротектори. Зараз їх стан стабілізувався, вони в терапевтичному відділенні", – зазначив медичний директор установи.

Ще двоє волинян, жителів Ковеля – бабуся з внуком – продовжують отримувати лікування в Ковельському територіальному медичному об'єднанні. Як розповіла Суспільному завідувачка відділення лікарні Тетяна Приходько, двоє людей поступили до лікарні минулого тижня зі скаргами на діарею та блювоту.

"У процесі лікування в інфекційному відділенні їм ставало гірше. Наросли ознаки токсичного гепатиту і вони були переведені до відділення інтенсивної терапії. На цей час вони переведені в терапевтичне відділення, де продовжують утримувати лікування", – повідомила лікарка.

Зі слів Тетяни Приходько, бабуся з внуком розповіли, що вживали сироїжки. "Зараз їхній стан із позитивною динамікою. Говорять, що грибів більше їсти не будуть", – каже лікарка.

Про стан ще двох волинян, які отруїлися грибами, Суспільному дізнатися не вдалося.

Нагадаємо, на Волині у чоловіка виявили ботулізм


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у чоловіка виявили ботулізм. Він з'їв домашню тушонку
Наступна новина У голови Волинської ОДА – новий заступник
Останні новини
Схожі новини