Сестри з Волині створюють відеоподкасти про книги українських письменників

Сестри з Волині створюють відеоподкасти про книги українських письменників

20-річна Анна та 16-річна Анастасія – сестри. Дівчата живуть у Володимирі і створюють відеоподкасти про книги сучасних українських письменників.

Про захоплення дівчат розповіло Суспільне. 

Сестри Урус розповіли, що за минулий рік прочитали понад 70 книг, а 120 нових придбали до власної бібліотеки.

Дівчата часто організовують спільні читання: кожна читає по сто сторінок, а потім одна сестра змінює іншу для відеоподкаста. Під час читання роблять закладки в місцях, які вразили, аби повернутися до конкретного тексту. 

"Буває настільки поглинаєш книжку, що не помічаєш якийсь момент, тому перечитування має новий погляд, тому що ти знаєш сюжет, ти не хвилюєшся за сюжет, а хвилюєшся за деталі, звертаєш увагу на деталі", – говорить Анна Урус.

Сестри не виокремлюють жодного з українських авторів. У буктоці демонструють різноманітність жанрів та стилів, де кожен, говорять, знайде щось для себе.

"Знімаємо різне відео від підбірки книжок по жанрах, просять підбірки по віковій категорії, естетичні відео з нарізкою фотографій, щоб людина відчула саму атмосферу книги й можливо захоче їх прочитати", – говорить Анастасія Урус.

Анна та Анастасія мріють зустрітися із кожним автором, твори яких прочитали. Нещодавно були на зустрічі із Сергієм Жаданом у Луцьку.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IfQqCsOu9Do" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні обірвалося життя молодого Захисника з Волині
Наступна новина Оприлюднили повний список вулиць у громадах на Волині, які потребують перейменування
Останні новини
Схожі новини