Ще троє волинян отримають посвідчення ветерана ОУН-УПА

Ще троє волинян отримають посвідчення ветерана ОУН-УПА

Такий результат першого в цьому році засідання спеціальної комісії обласної ради з питань розгляду матеріалів про визначення статусу ветеранів ОУН-УПА, яку очолює перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

Сесія 8 лютого оновила склад комісії, обравши її секретарем працівника відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради Ірину Прус.

  За результатами роботи комісії посвідчення ветерана ОУН-УПА отримають ще троє мешканців Волині. Це зокрема:

– КІСІЛЕВСЬКА Ганна Наумівна, 1929 року народження, уродженка села Хотешів Камінь-Каширського району, нині проживає у селі Тарасове Луцького району;

– РОМАНЮК Оксана Семенівна, 1933 року народження, уродженка села Вичавки Демидівського району Рівненської області, нині проживає у місті Луцьку;

– САЦЮК Олена Василівна, 1924 року народження, уродженка села Гуща Любомльського району, нині проживає у місті Любомлі.

Справи заявників, копії рішень комісії та посвідчень ветерана ОУН-УПА передаються в департамент соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації для нарахування відповідних виплат.

«На жаль, людей, які безпосередньо причетні до визвольних змагань ОУН і УПА і можуть претендувати на статус ветерана УПА, стає дедалі менше. Якщо півроку тому їх було 209, то на початок лютого залишилося 192. Таку інформацію надали комісії в департаменті соціального захисту населення Волинської ОДА. Після засідання комісії з розгляду нових заяв ми спромоглися дещо збільшити цю цифру – до 195… З березня цього року ці ветерани отримуватимуть із обласного бюджету по 400 гривень доплати до пенсії щомісяця. За наполяганням фракції ВО «Свобода», таке рішення підтримала сесія облради. Проте сумно усвідомлювати, що таких людей уже навряд чи стане більше. Вони, на жаль, відходять на вічний спочинок. Хоча ми не припиняємо пошук тих, хто з власної скромності чи з інших причин досі не зголошувався набути статусу ветерана ОУН і УПА, маючи на це достатні підстави», – прокоментував результати роботи комісії Олександр Пирожик.
 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький ЦНАП вирішить проблему постійних черг
Наступна новина 52 кошики – у подарунок від діда Ігоря Гузя
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні