«Шеф» із волинської тероборони попросив повістку на ринку

«Шеф» із волинської тероборони попросив повістку на ринку

Євген – ровесник нашої Незалежності, народився 1991 року. Тепер служить у 100-й окремій бригаді територіальної оборони Волині.

Про нього розповідають на фейсбук-сторінці бригади.

До широкомасштабного вторгнення рашистів він упродовж багатьох років працював шеф-кухарем у відомих ресторанах. І в рідному Луцьку, і на Закарпатті (саме звідтіля його вміння готувати бомбезний бограч!).

Стаж цивільної служби кулінарному мистецтву у Євгена вже солідний – 11 років: «Починав у їдальні. Потім один ресторан, другий, третій… У 24 роки вперше став шеф-кухарем. Дали мені 20 людей у підпорядкування. Сказати чесно, спершу не знав, що з ними робити і куди самому подітися. Але нічого – впорався», – усміхаючись розповідає Женя, якого в армії називають не інакше, як «Шеф».

А ось що розповідає Євген про свій шлях у волинську бригаду тероборони:

«Мав вихідний – пішов на базар купити свіжих продуктів, аби приготувати рідним вечерю. А там якраз ходили співробітники військкомату – роздавали повістки. Хлопці розбігалися. А я замислився на хвильку, підійшов і сам попросив повістку…».

Проте це рішення насправді спонтанним не було. Як зізнається віртуоз кулінарної справи, про військову службу замислювався давно. Адже тато Євгена був учасником АТО. Згодом чоловік захворів і торік відійшов у кращі світи. Тож думки щодо продовження батькової справи – захищати Україну – крутилися в голові ще до широкомасштабного вторгнення.

Читайте також: Квіти, тренажерна зала та «бойові» кролі: як проводять дозвілля волинські тероборонівці

Нині Євген служить кухарем в одному із окремих батальйонів бригади. Щодня готує сніданок, обід та вечерю для 70-80 людей. Меню укладає з огляду на наявні на складі продукти. Головне – аби було смачно та ситно. Хоча іноді балує співслужбовців чимось оригінальним, як-от згадуваним уже закарпатським бограчем.

А ось коронною стравою Євгена у довоєнному житті була качина ніжка конфі. Про всяк випадок цікавимося у «Шефа», чи мають шанс скуштувати цю смакоту товариші по службі…

«Для того треба ду-у-уже багато качок. Та й готується ця страва впродовж 11 годин – качатина томиться у власному жиру. Хоча знаєте… Після перемоги України над рашистами я таки знайду можливість приготувати для кожного нашого бійця справжню качину ніжку конфі!», – пообіцяв «Шеф».

Читайте також: У волинській теробороні служить боєць із «вбивчим» ударом


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанина, який на смерть збив хлопця, посадять на три роки
Наступна новина Нововолинець виростив коноплі на 150 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини