Шкільну котельну, яка нещодавно вибухнула на Волині, вже розбирають. Що з нею буде

Шкільну котельну, яка нещодавно вибухнула на Волині, вже розбирають. Що з нею буде

29 листопада в школі села Прохід Ратнівської територіальної громади вибухнула котельня. Причин руйнування ще не встановлено. Нині в закладі вже руїни будівлі розібрані та готуються до облаштування нової котельні на твердому паливі. Для цього залучать кошти освітньої субвенції. 

Також на Волині перевірять усі котельні, що працюють на газу в соціальній сфері. Таке завдання поставив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко під час робочої наради, що відбулась 1 грудня, – повідомляє пресслужба ОДА.

Як повідомила начальниця управління освіти й науки облдержадміністрації Людмила Плахотна, управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради уже спрямувало замовлення підприємству «Ковелькомунпроект» на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт іншої твердопаливної котельні, яка знаходиться на території навчального закладу. Це приміщення придатне для експлуатації, але потрібно провести комунікації та встановити котли.

Діти – на дистанційці

Як повідомляє Суспільне.Волинь теплопостачання у школі та їдальні забезпечувала газова котельня, яка експлуатувалася із 2008 року, – розповіла директорка школи Марія Петручик. З її слів, перед обвалом приміщення ознак несправностей чи запаху газу не помітили.

"Там все було нормально, сигналізатори були, автоматика безпеки була. Витоку газу не чути було. Завгосп за пів години до того знімала показники на вайбер, подавати у газову службу", – розповіла керівниця навчального закладу.

Нині школа відключена від газу, тож через відсутність опалення усіх школярів тимчасово перевели на дистанційну форму навчання. Усього в школі навчається 205 учнів, – каже вчителька Олена Кошель, яка перебувала у школі на момент вибуху.

Зі слів жінки, котельня завалилася перед перервою, вибуху чути не було, але у школі перебувало 68 школярів початкових класів і 18 працівників. Олена Кошель каже: почала збирати працівників закладу, аби допомагали евакуйовувати наляканих дітей.

"Нам спочатку потрібно було зібрати всіх дітей і вивели в сусідній магазин, тому що там було тепло і відчинено. І це найближча точка, де ми могли зібрати дітей. Дітей заспокоювали, бо вони були налякані. Повідомили батьків і тільки тоді відправили дітей додому", – повідомила вчителька.

Загалом же, до 15 грудня 2021 року мають провести перевірку усіх котелень, що працюють на газу у соціальній сфері. 

Для цього на Волині створять робочу групу, до якої залучасть спеціалістів контролюючих органів інспекції праці, держенергонагляду, газорозподільчої компанії «Волиньгаз», ДСНС у Волинській області та працівників районних та обласної держадіністрацій.

«При проведенні перевірок особливу увагу слід звернути на технічний стан котелень, їх приміщень, наявність відповідальних працівників у закладах, та чи пройшли навчання. Перевірки необхідно провести до 15 грудня 2021 року», - зазначив Юрій Погуляйко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Суд закрив справу школяра з Волині, якого засудили до 6 років в'язниці за продаж канабісу
Наступна новина У МОН затвердили нові умови вступу до вишів у 2022 році. Перелік
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні