Школяр з Волині виготовив дрон для військових

Школяр з Волині виготовив дрон для військових

Десятикласник Рожищенського ліцею № 4 Андрій Синій виготовив дрон для військових.

Про свого вихованця розповіли на фейсбук-сторінці ліцею.

Як розповідають педагоги, після уроків Андрій прямує не додому, а в кабінет інформатики, де під керівництвом свого наставника, Тетяни Кадушкіної, готується до змагань з інформаційних технологій.

Андрій - переможець ряду районних та обласних олімпіад і конкурсів з даного навчального предмету. Наразі учень вже виборов призове місце в обласному конкурсі «Юних інформатиків - аматорів комп‘ютерної техніки», перше місце в районному етапі олімпіад, та продовжує готуватися до обласного етапу. 

Свою майбутню професію Андрій пов‘язує з інформаційними технологіями, мріє вступити до вузу та навчатись за спеціальністю «Кібербезпека», і для цього багато працює.

А нещодавно спробував свої знання зреалізувати на практиці і зробив особистий вклад у наближення Перемоги - сконструював дрон.

«Ідея виготовлення дрона належить татові учня, Сергію Івановичу, який і забезпечив всю фінансову підтримку розміром майже у 300 доларів. Клопіткій роботі передувало довге очікування деталей для збору дрона - надходили вони впродовж трьох місяців з-за кордону. Сам пристрій хлопець склав за один тиждень. Дрон уже передано на схід, де найбільше потребують таких літальних апаратів», - йдеться у дописі.

В роботі Андрію, за його ж словами, допомогли знання, які він отримав у ліцеї: з інформатики, фізики та математики.

Андрій планує не зупинятися на досягнутому і вже міркує про збір наступного дрона. Мета хлопця - виготовити дрони для наших військових, щоб пришвидшити Перемогу і продовжити навчання у мирній державі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку правоохоронці допомогли чоловіку в якого стався напад епілепсії
Наступна новина Підтвердилася інформація про загибель військового з Волині Сергія Оніщука
Останні новини
Схожі новини