Школярки з Луцька організували вдома мініпекарню і печуть хліб бійцям

Школярки з Луцька організували вдома мініпекарню і печуть хліб бійцям

Майже тисячу буханців за рік передали на фронт школярки з Луцька.

Випікати хліб четверо подруг взялися одразу після повномасштабного вторгнення Росії. Свою мініпекарню дівчата облаштували у квартирі. Аби воїнам хліб смакував і додавав сили –прикрашають буханці патріотичними орнаментами, йдеться в ТСН.

Школярки пораються на своїй імпровізованій пекарні зрання, поки одні буханці формують, поряд замішують нову порцію тіста. За головну - одинадцятикласниця Аня, яка рік тому від ракетних обстрілів виїхала до села. Однак сидіти без діла не змогла.

“Почалася війна, і типу виникає питання, чим ти можеш бути корисний – і я така, Аня, ти ж кондитер, звичайно, випічкою”, - пригадує свої роздуми дівчинка.

Випікала печиво, пироги, а згодом взялася за хліб. Коли повернулася до Луцька, запропонувала долучитися подругам. Тепер щотижня волонтери забирають від дівчат випічку, щоразу з сюрпризом.

“От у цьому хлібі є льон, а ще ми можемо додавати цибулю, журавлину”, - кажуть пекарки.

Перед випічкою хлібці прикрашають насінням і патріотичними візерунками. “В тризубі слово зашифроване, я зазвичай пишу “воля” таким самим шрифтом, як тризуб”, - каже одна з дівчаток.

Ще гарячий хліб школярки везуть волонтерам, аби ним якнайшвидше поласували наші захисники.

“Хлопцям наскільки буде приємно, що таке тепле, домашнє буде передане їм. А ще як дізнаються, які красуні пекли - це буде стимулювати їх повернутися сюди швиденько, з перемогою”, - переконують волонтери.

Дівчата вже міркують, як передаватимуть воїнам великодні паски.

Перед випічкою хлібці прикрашають насінням і патріотичними візерунками.

“В тризубі слово зашифроване, я зазвичай пишу “воля” таким самим шрифтом, як тризуб”, - каже одна з дівчаток.

Ще гарячий хліб школярки везуть волонтерам, аби ним якнайшвидше поласували наші захисники.

“Хлопцям наскільки буде приємно, що таке тепле, домашнє буде передане їм. А ще як дізнаються, які красуні пекли - це буде стимулювати їх повернутися сюди швиденько, з перемогою”, - переконують волонтери. Дівчата вже міркують, як передаватимуть воїнам великодні паски.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 16-річному хлопцю, який постраждав в аварії в Луцьку, збирають кошти на лікування
Наступна новина Голова асоціації фермерів Волині розповів про посівну в умовах підтоплення та воєнного стану
Останні новини
Схожі новини