Шлях воїна Олексія Бондаренка: з виховної колонії у чемпіони з ММА

Шлях воїна Олексія Бондаренка: з виховної колонії у чемпіони з ММА

Спортивний клуб «Воїн» за чотири роки свого існування виховав чимало чемпіонів. Практично із кожних змагань «воїни» повертаються з нагородами. Особлива гордість клубу «Воїн» - 22-річний Олексій Бондаренко.

Олексій Бондаренко, 22 роки
Професійний боєць ММА
Дворазовий Чемпіон України з ММА
Чемпіон турнірів «Кубок Заходу», «Кубок Сходу» та срібний призер «Кубку Центру»

Родом він з міста Лисичанськ Луганської області. Займався боксом та паркуром. На Волинь доля занесла Олексія випадково та не зовсім за власним бажанням – він відбував покарання в Ковельській виховній колонії.

«Мені було 15 років. Так буває у підлітків - дорослішання я сприймав через призму злочину. Але закон надав мені час на роздум скоєного та переосмислення сенсу життя», - пригадує Олексій.

Олексія достроково звільнили з виховної колонії за гарну поведінку, але додому – на Луганщину, він не повернувся.

Каже, що з самого дитинства відчував у собі бажання займатися спортом, тож після звільнення з місць позбавлення волі Олексій вже точно знав, що своє життя пов’яже з боксом або зі змішаними єдиноборствами.

«Я мав ціль. Пішов на бокс в Ковелі, але позаймавшись трохи, зрозумів, що чогось мені не вистачає. Змішані єдиноборства – якраз те, що шукав. Починав з ковельського клубу «Скіф», готувався до чемпіонату України з ММА серед молоді. У 2017 році мене запросили до збірної Волині з ММА, тренування якої проходили у Луцьку – в клубі «Воїн». Коли тренери мені запропонували перейти до їхнього клубу, я не відмовився», - розповів спортсмен.

Олексій з тренером СК «Воїн» Дмитром Василенком

Зараз Олексій, окрім того, що представляє «Воїн» на змаганнях різного рівня, ще й тренує дитячу групу, яка безкоштовно відвідує заняття в СК «Воїн».

«Щоб тренувати дітей, треба самому бути дитиною, - переконаний він. - ММА – це поєднання елементів кікбоксингу, боксу, карате, боротьби. Той, хто займається змішаними єдиноборствами, є універсальним бійцем».

Як відомо, любительські змагання з ММА відбуваються на звичайному ринзі, а справжні – професійні, - у так звані клітці, яка має назву октагон. Олексію вже доводилося брати участь у професійних боях кілька разів.

«Вперше я вийшов на професійний ринг у 20 років. У Рівному відбувалися міжнародні змагання з ММА, які я виграв, перемігши суперника вже у першому раунді», - пригадує перші перемоги «воїн» Олексій Бондаренко.

У клубі «Воїн» кажуть, що вагомих результатів можна досягти вже за два роки тренувань.

«Перемога на ринзі – це результат наполегливих тренувань і бажання стати кращим. Є мета, а отже є дисципліна. Я тренуюся щодня вранці та ввечері по дві години», - розповів Олексій.

До речі, професійні поєдинки ММА є можливістю не лише показати власні фізичні здібності, а й заробити гроші.

«В Україні ММА поки не є прибутковою справою, бо багато коштів боєць витрачає на підготовку, а те, що отримує в якості нагороди, не завжди покриває витрати. Світові промоушени – це інший рівень, набагато прибутковіший. У них я ще не брав участі, але готуюся», - ділиться планами чемпіон.

Олексій Бондаренко нещодавно повернувся з Казахстану, звідки привіз бронзову нагороду, а перед тим їздив на змагання у Литву, де, на жаль, програв.

«До програшів я ставлюсь спокійно. Вони говорять лише про те, що треба тренуватися ще більш наполегливіше. Навіть маючи титули чемпіона, я знаю для себе, що мені ще треба рости», - переконаний він.

Аби уникнути кримінального шляху Олексій, зважаючи на власний гіркий досвід, радить хлопцям, підліткам не зв’язуватися з вуличними розбишаками, мати голову на плечах та добре подумати, перш ніж чинити будь-що.

«В житті є багато сфер, в яких хлопці можуть знайти себе та реалізувати. Для мене усім світом став спорт, а комусь до вподоби музика, малювання… Головне – знайти справу до душі», - наголосив Олексій Бондаренко.

На запитання, ким бачиш себе через 5 років, він з посмішкою відповів, що мріє потрапити на професійні ринги світу UFC (Ultimate Fighting Championship), Bellator та виграти титул чемпіона світу з ММА.

Текст: Ірина КОСТЮК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

Локація: Passage Interdit


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку заробляють неповнолітні. ВІДЕО
Наступна новина У ЖК «Липинський +» тривають роботи над фундаментом другої секції. ФОТО
Останні новини
Схожі новини