Сім’ю сепаратистів з Донбасу можуть депортувати з Польщі

Сім’ю сепаратистів з Донбасу можуть депортувати з Польщі

Польська влада не хоче надати міжнародний захист родині біженців з України, члени якої голосували за відокремлення Донбасу.

Про це пише «Польське радіо» з посиланням на «Gazeta Wyborcza».

Наталія і Андрій Шокотови та їх двоє дітей переїхали в Польщу з Донбасу в червні 2015 року, оскільки в регіоні почалася війна. «Над нашим будинком літали бомби», – розповідають вони.

Однак хоч сімʼя вже два роки намагається влаштуватися в Польщі, влада країни відмовляється надати їм статус біженця і хоче депортувати їх назад в Україну. Головна причина – Шокотови голосували на референдумі, організованому сепаратистами, за відокремлення Донбасу від України.

Польське Управління з питань іноземців визнало «неприпустимою» заяву про надання міжнародного захисту для родини з чотирьох осіб.

«Навчання дітей у польській школі, їхня інтеграція з польською культурою та середовищем не можуть бути підставою для легалізації перебування їхніх батьків», – зазначили в управлінні.

Крім цього службовці Управління з питань іноземців вважають, що  Наталія навмисне приховала той факт, що її батьки – росіяни. Чиновники вважають, що після повернення в Україну їхній сім’ї ніщо не загрожує, зазначає видання.

«Так, ми голосували за відокремленням Донбасу від України, але не за війну. Ніхто нам не сказав, що це так виглядатиме», – зізнається Наталія Шокотова.

Шокотови пишуть апеляцію за апеляцією. На їх думку, після повернення їх в Україну СБУ заарештує їх за сепаратизм, і їм загрожуватиме ув’язнення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Світлина луцького фотографа прикрашає нову книгу іспанського письменника
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 2 квітня
Останні новини
Схожі новини