Скільки щеплених українців захворіли на коронавірус. Статистика

Скільки щеплених українців захворіли на коронавірус. Статистика

В Україні за останні три місяці лише 0,7% людей, яким діагностували коронавірусну хворобу, були щеплені двома дозами антиковідної вакцини. І лише 0,4% госпіталізованих хворих були повністю вакциновані. Так, вакцинація проти COVID-19 знижує ризик тяжкого перебігу хвороби та госпіталізації в 15 разів.

Про це інформує МОЗ.

«Ця статистика свідчить про те, що усі вакцини, які використовує Україна, ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби», – йдеться на сайті.

Серед 24 442 госпіталізованих внаслідок коронавірусного захворювання лише 95 людей були повністю вакциновані. Це складає відповідно 0,39% від усіх випадків госпіталізації.

Як рахували

Станом на 03 серпня, повністю вакцинованих було близько 5.6% населення України, а серед хворих було 0.7% вакцинованих. Тоді ризик захворіти у невакцинованих є у [(100%-0.7%)/(100% - 5.6%)]/(0.7%/5.6%) = 8.42 разів більшим. Аналогічно, ризик захворіти з подальшою госпіталізацією у невакцинованих є у [(100%-0.4%)/(100% - 5.6%)]/(0.4%/5.6%) = 14.77 разів більшим.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку з'явилася оренда електросамокатів. Де знайти і скільки коштує
Наступна новина Помер волинський багаторічний педагог
Останні новини
Схожі новини