Скільки церков московського патріархату діє нині на Волині

Скільки церков московського патріархату діє нині на Волині

Станом на 24 лютого 2022 року в Україні існувало 8 797 церков московського патріархату. У Волинській області станом на лютий 2022 року існувало 493 церкви МП.

Про це повідомляє ВСН з посиланням на Опендатабот – платформу для роботи з відкритими даними. 

Весь перелік церков московського патріархату на Волині можна подивитися на цій сторінці. Цікаво, що більшість УПЦ МП приховують, що мають зв'язки з РПЦ.

Від моменту вторгнення росії в Україну у лютому 212 релігійних громад офіційно перейшли до Православної церкви України, вказавши про це в своєму новому найменуванні в Єдиному державному реєстрі. Це близько 2% від загальної кількості церков Української православної церкви Московського патріархату.  Більшість з них розташовані у Донецькій, Хмельницькій та Вінницькій областях. Волинь посідає 6 місце за кількістю церков московського патріархату. 

Волинь посідає 6 місце за кількістю церков московського патріархату. 

Наразі найбільшу кількість релігійних організацій, підпорядкованих країні-агресору, зафіксовано у Донецькій, Хмельницькій та Вінницькій областях. Найменше філій УПЦ МП в Івано-Франківській та Львівській областях - наприкінці червня у Львові офіційно заборонили діяльність МП.

Важливо, що наразі неможливо точно підрахувати повну кількість релігійних громад УПЦ МП в ЄДР. Єдине, що дає змогу ідентифікувати ту чи іншу релігійну установу - це назва. Організації УПЦ Київського патріархату мають відповідну вказівку в назві. Якщо ж у назві установи зазначено «Українська православна церква» без уточнення патріархату, то вона пов'язана з УПЦ МП.

Читайте також: У волинському селі вперше молилися в церкві українською. ФОТО

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні з росіянами загинув Герой з Підгайцівської громади
Наступна новина Волинського тренера, якого обвинувачують у зґвалтуванні волейболісток, випустили з-під варти
Останні новини
Схожі новини