У волинському селі вперше молилися в церкві українською. ФОТО

У волинському селі вперше молилися в церкві українською. ФОТО

18 грудня в храмі Святого Духа в селі Олеськ Вишнівської громади, що на Ковельщині, провели недільну службу за канонами ПЦУ. Вірянам вдалося домогтися повного переходу церкви до Київського патріархату, пише Буг. 

З кінця травня двері церкви були опечатані й місцеві на чолі зі священником Богданом Здроком проводили богослужіння на дворі.

Нагадаємо, 26 листопада у селі Олеськ представники УПЦ МП зірвали пломби на Свято-Духівському храмі, та, за словами місцевих, винесли звідти сейф із близько 100 тисячами гривень. Також з церкви винесли Євангеліє, написане 1670 року та позолочені фігури ангелів. Де перебувають ці речі – встановлює поліція.

Щодня активні мешканці села їздили в Луцьк і збирали всі необхідні для переходу церкви документи. Селяни декілька днів та ночей чергували біля церкви, щоб звідти не винесли ще щось цінне.

Представники перевірки культурної спадщини зайшли через боковий вхід до церкви разом із поліцією, яка фіксувала все на боді камеру. Вони зсередини відкрили головні двері.

Тепер прибічники ПЦУ, яких у селі більшість, мають можливість молитися рідною мовою всередині храму разом із духовним настоятелем.

Паства подякувала отцю Богдану за постійну підтримку їх у здобутті статусу ПЦУ. На богослужіння приїхав помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, щоб висловити свою підтримку та подарувати храму ікону.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судитимуть волинянина, який задушив пацієнта в реабілітаційному центрі
Наступна новина На війні обірвалося життя ще одного Героя з Волині
Останні новини
Схожі новини