Скільки водойм на Волині не облаштовані рятувальними постами

Скільки водойм на Волині не облаштовані рятувальними постами

Працівники ДСНС області напередодні спекотних вихідних на Волині провели рейдові перевірки місць відпочинку на водоймах у Старовижівському, Ковельському та Турійському районах. Виявили ряд порушень.

Про це розповів Суспільному начальник відділу ДСНС Волині Олександр Бугайчук.

Озеро Сомину у Турійському районі одне з найбільших. Тут щодня багато відпочивальників, - каже Олександр Бугайчук. Фахівець каже, що тут порушені норми облаштування безпечної водойми для купання: немає рятувального посту, рятувальників, на озері відсутні "буйки" для визначення меж дозволеного купання в озері, а на березі відсутня табличка "купатись заборонено".

Штрафувати відпочивальників рятувальник права не мають, тому роздають пояснювальні листівки та проводять профілактичні бесіди.

На озері Пісочне, що у Старовижівському районі, рятувальний пост не працює другий рік через невизначеність орендарів, - пояснює місцевий селищний голова Василь Камінський. Каже, що над облаштуванням рятувального посту працюють.

Загалом на Волині із 32 визначених місць для купання, обладнані рятувальними постами лише - 27. Зі слів Олександра Бугайчука, проблемними лишаються два райони – Ковельський, тут рятувальних постів не має на озерах Сомин, Пісочне, Велимче і Турійське та Луцький, тут на двох озера в селах Озеро та Озерце немає рятувальників.

За облаштування водойм рятувальними постами мають дбати органи місцевого самоврядування. Всього на Волині шість озер та ставків, в яких небезпечно купатися, бо немає рятувальників, - каже Олександр Бугайчук.

Всього з початку року загинуло 19 людей, з них три дитини, - повідомляють в ГУ ДСНС Волині.

Читайте також: У Ковелі в штучному ставку втопився чоловік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили 290 хворих на коронавірус
Наступна новина На Волині за минулу добу виявили лише 2 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини