Скільки засуджених із Волині зголосилися воювати

Скільки засуджених із Волині зголосилися воювати

Станом на початок жовтня цього року близько 140 ув’язнених із Волинської області відбули у військові частини для проходження служби. Загалом мобілізуватися виявили бажання 160 засуджених.

Про це розповів очільник відділу протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах Волинської обласної прокуратури Сергій Мазурок на круглому столі «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області: виклики та перспективи під час мобілізації», пише ІА Волинські новини.

19 травня 2024 року набрали чинності відповідні зміни щодо проходження військової служби окремими категоріями громадян. Налагоджено взаємодію адміністраціями і Луцького слідчого ізолятору, і Маневицької виправної колонії з працівниками ТЦК та СП. Велика роль – Військової служби правопорядку. Проводиться робота з військовими частинами щодо виявлення бажання цього контингенту проходити службу по мобілізації, – інформував Сергій Мазурок.


Загалом 160 засуджених у Волинській області звернулися з відповідними заявами, пройшли належні процедури відбору, зокрема пройшли ВЛК. Військові частини їх відібрали. 140 клопотань за участю прокурорів задоволені в суді. І станом на 5 жовтня 136 людей, які були засуджені, відбули для проходження служби по мобілізації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинян готували до можливих надзвичайних ситуацій та конфліктів
Наступна новина Без ТЦК і ВЛК: у «Дії» запустили рекрутинг до Армії дронів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні