«Дозволила собі встигати не все», – рецепт пошуку вільного часу від журналістки Наталки Пахайчук

«Дозволила собі встигати не все», – рецепт пошуку вільного часу від журналістки Наталки Пахайчук
фото з допису в Facebook

Відома волинська журналістка, головна редакторка мережі сайтів Район.in.ua Наталія Пахайчук розповіла, як їй вдалося оптимізувати свій час та навчитися все встигати.

Повчальний пост про не про те, як працювати більше, а про те, як навчитися шукати час на справді потрібні речі на відпочинок, вона розмістила на своїй сторінці у Facebook.

Наталія Пахайчук зізнається, що передусім дозволила собі встигати не все. 

«У тайм-менеджменті це називається ставити пріоритети. І по суті це означає не виконувати роботи, яка не приносить доходу, що можна розуміти як не приносить цінності. Наприклад, цінність – прогулятися з дитиною, а не годину її відганяти від себе, щоб перемити посуд. Коли я усвідомила скільки мого життя змивається з тарілок, у моєму домі з’явилася посудомийна машина. 
Коли я весь день провозилася з новонародженою дитиною, у якої болів живіт, і вже третій день у хаті не варено, то в моєму домі з’явилася мультиварка. Бо не може іншого пріоритету!» – розповідає журналістка. 

Пахайчуй наголошує, що так вона перестала користуватися терткою, бо комбайн зробить це за секунди. 

Також вона не миє вікон, коли падає з ніг, бо «вікна почекають до завтра, а дитині треба прогулянку сьогодні, а не завтра». 

«А ще я не ходжу в магазини. Хліб-молоко-смачненьке, звісно, треба купувати, але це теж у силах чоловіка. Та щодо «закупів», які періодично треба робити, то вже декілька років наша сім’я робить це в Інтернет-магазині», – додає редакторка. 

«Навіщо? Кілька хвилин на те, щоб обрати крупи/олії/овочі/фрукти і почекати пару годин, поки тобі машина все це під поріг привезе. Це настільки комфортно, що стало звичкою. До того ж таким способом можна контролювати бюджет, бо вартість покупок автоматично рахується і вразі чого з віртувальної корзини можна швидко викинути зайве, з чим на касі возитися вже не хочеться.

Все це я називаю «оптимізований побут». Не треба робити те, що може зробити техніка! (Або чоловік ;) ). В ім’я комфорту, в ім’я іншої якості життя», – йдеться у дописі. 

 

Пост про те як я встигаю Мене постійно питаю одне і те ж: «Як ти ВСЕ встигаєш?». Раніше намагалася пояснити, що...

Posted by Natalia Pakhaichuk on Tuesday, 25 September 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Богдана Вавринюка виключили зі складу депутатів Луцькради
Наступна новина Луцькрада не скасувала рішення про демонтаж кіосків на Старому ринку
Останні новини
Схожі новини