Луцькрада не скасувала рішення про демонтаж кіосків на Старому ринку

Луцькрада не скасувала рішення про демонтаж кіосків на Старому ринку
джерело фото: https://www.volyn24.com

Депутати Луцької міської ради не підтримали проект рішення щодо скасування рішення виконавчого комітету про демонтаж 21 кіоска на Старому ринку.

Про це йшлося 26 вересня під час сесії міської ради.

Ініціатива надійшла від депутата Артема Запотоцького. Демонтувати кіоски на вулиці Замковій вирішили під час позачергового виконкому міської ради. Підприємці проти цього. Вони вважають, що рішення є незаконним, оскільки у них є договори оренди із підприємством «МТС-Агросервіс».

Керівник асоціації «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов попросив підтримати проект про скасування демонтажу, мовляв, люди все одно будуть обстоювати свої права у суді, а він цього не хоче.

Член асоціації Тетяна Біскуп додала, що люди хочуть працювати, а на сесію не прийшли, бо стережуть свої торгові точки.

«Ніхто з підприємців, які ведуть свою діяльність законно, не проти втілення тих масштабних проектів, які запроваджує міська рада. Однак вони перші страждають. «МТС-Агросервіс» за землю сплачує. Це питання для силових структур. Доведіть цьому місту, що співпраця таки можлива, що ви за звичайними цифрами бачите людей», - сказала жінка.

Натомість Олександр Козлюк розповів, що під час земельної комісії це питання детально вивчили. Тоді з’ясувалось, що з 2008 року у бюджет міста не було жодних надходжень за оренду території, ділянка з кіосками юридично вільна і не зареєстрована у державному реєстрі.

«Я вам заявляю офіційно, що підприємці мають договірні відносини з фірмою «МТС-Агросервіс». Кошти мали б іти безпосередньо в бюджет. Те, що він платить оренду, це брехня. Є рішення, які давно втратили чинність», - поінформував Козлюк.

Радник міського голови Ігор Поліщук сказав, що варто дослідити, хто з попередньої влади «покривав» діяльність «МТС-Агросервіс».

Врешті проект рішення про скасування демонтажу не прийняли, адже «за» проголосувала недостатня кількість депутатів.

Раніше ми писали, що ділянку біля Старого ринку використовуватимуть як парковку. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дозволила собі встигати не все», – рецепт пошуку вільного часу від журналістки Наталки Пахайчук
Наступна новина Волинські депутати просять очільників держави не обкладати ліси податками
Останні новини
Схожі новини