Сьогодні на Волинь прийде майже 8 тисяч тестів на коронавірус

Сьогодні на Волинь прийде майже 8 тисяч тестів на коронавірус
Фото ілюстративне

У понеділок, 23 березня, волинські медичні заклади отримають 1 920 лабораторних тестів на коронавірус та 5 800 експрес-тестів.

Про це під час брифінгу у Волинській ОДА розповіли посадовці.

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак розповіла, що у понеділок область отримає 1920 лабораторних тестів на коронавірус (ПЛР).

Зауважимо, саме цей тип тесту може остаточно підтвердити хворобу. Раніше, щоб зробити цей тест, біологічні матеріали хворих із підозрою на коронавірус відправляли до Києва.

Очільник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк також розповів, що Волинь отримає 5 800 експрес-тестів на коронавірус. Вони показують не наявність в організмі вірусу, а антитіл до нього, які з’являються через кілька днів після початку симптомів. Тому інколи ці тести можуть показати хибно негативний результат.

«Зважаючи на те, що досі ми всього 6 зразків відправили на аналіз, то це суттєві зрушення. Поки цього достатньо, але це перша партія і вона дуже серйозна», – сказав Ігор Ващенюк.

Також область отримає захисні комбінезони для медиків. Зі слів Тетяни Щербак, ці тести та засоби захисту будуть не з китайського вантажу, який в ніч на 23 березня прибув до України. Його, мовляв, ще не розподілили.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дихальних апаратів вистачить, якщо всі сидітимуть вдома», – головний медик Волині
Наступна новина Перших хворих на коронавірус волинян селитимуть у Боголюбах
Останні новини
Схожі новини