Солістці гурту, який представлятиме Україну на Євробаченні, подарували вишиванку з Волині. ФОТО

Солістці гурту, який представлятиме Україну на Євробаченні, подарували вишиванку з Волині. ФОТО

До Дня Незалежності України посол Королівства Нідерландів Йеннес де Мол зустрівся з представниками України на Євробаченні-2021 – учасниками гурту Go-A Band. Посол подарував солістці Катерині Павленко вишиванку з Волині.

Про це повідомляє Посольство Нідерландів в Україні у  фейсбуці з посиланням на «Суспільне»

Під час зустрічі Йеннес де Мол поспілкувався із засновником гурту Тарасом Шевченком і солісткою Катериною Павленко. За словами посла, під час святкування Дня Незалежності минулого року він зацікавився українськими традиціями, зокрема вишиванкою. Його бажання створити те, що поєднає дві культури – України й Нідерландів, втілилося у «NL вишиванці».

«Я знаю, що назва гурту означає повернення до джерел, тому наш подарунок символічний. Ця вишиванка розповідає про співпрацю України й Нідерландів. Серед елементів вишиванки є і соловей, про якого ви співаєте у відомій пісні. Я дарую цю вишиванку Катерині й бажаю гурту перемоги на Євробаченні!» – зазначив посол Королівства Нідерландів Йеннес де Мол.

Вишиванку створив український виробник у співпраці з нідерландською дизайнеркою Емілі Германс. Вона поєднала орнаменти й кольори нідерландського острова Маркен та типові техніки української вишивки. На вишиванці також є відомий міст Еразма в Роттердамі, де відбудеться Євробачення-2021.

Катерина Павленко й Тарас Шевченко також презентували послу Королівства Нідерландів подарунок — перший альбом гурту «Іди на звук».

«Як тільки ми дізналися, що Йеннес де Мол цікавиться українськими традиціями, вирішили подарувати йому частинку української культури. Це останній CD з першої партії нашого першого альбому. Справжній ексклюзив! Символічно, що у вишиванці поєднано культуру України й Нідерландів, ми теж у своїй творчості міксуємо українське етно та сучасну музику», — зазначив мультиінструменталіст та засновник гурту Тарас Шевченко.

Зазначимо, гурт Go_A представлятиме Україну на Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення», який відбудеться наступного року в Роттердамі. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Карантин в Україні хочуть продовжити до листопада
Наступна новина У ВНУ оголосили конкурс на кращу емблему вишу. Приз – 10 тисяч
Останні новини
Схожі новини