Сопілку, фортепіано та баян замінив на зенітну установку. Історія захисника

Сопілку, фортепіано та баян замінив на зенітну установку. Історія захисника

Раніше в першу неділю жовтня у нього був святковий вихідний, який він відзначав разом з колегами – День працівників освіти. Але зараз він стоїть разом з побратимами на бойовому чергуванні.

До повномасштабного вторгнення прикордонник Валентин на псевдо Музикант працював вчителем в одній зі шкіл в Чернівецькій області, пишуть на сайті 
Держприкордонслужби України.

Протягом 22 років чоловік викладав у загальноосвітній школі, навчав дітей музичного мистецтва. Життя педагога було наповнене гармонією та сміхом. Вдома завжди чекала любляча родина, на роботі – улюблена справа.

Все змінилося 24 лютого 2022 року. В той день школа була пустою, діти залишилися вдома. Валентин чітко зрозумів, що пора відкласти улюблені музичні інструменти й стати на захист Батьківщини. 12 березня він уже був в одному строю з прикордонниками.

Сопілку, фортепіано та баян Музикант замінив на зенітну установку ЗУ-23-2. Тепер він керує розрахунком ППО та нищить повітряні цілі ворога на Вовчанському напрямку. Прикордонник несе службу в підрозділі «Скорпіон» бригади «Гарт». На рахунку його розрахунку десятки збитих ворожих цілей. Свою команду тренує, як справжній вчитель. Прищеплює дисципліну, порядок та готовності до роботи в режимі «non stop», адже від умінь його бійців залежить безпека та життя побратимів.

Кожне бойове завдання прикордонник порівнює з музикою. Каже, тут все як в оркестрі, тільки успіх вимірюється не оплесками та квітами, а збитими дронами та врятованими життями. Валентин, як і всі українці, мріє про мирне небо над головами своїх дітей, для цього чоловік власноруч чистить його від ворожих вбивчих «пташок», чим кожного дня наближає нашу спільну перемогу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Великій Британії тренують майбутніх командирів взводів ЗСУ
Наступна новина Громада на Волині поховала захисника
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні