Сотні лучан взяли участь у патріотичній акції «Ланцюг єднання». ФОТО

Сотні лучан взяли участь у патріотичній акції «Ланцюг єднання». ФОТО

Із нагоди Дня Соборності України у Луцьку відбулася патріотична акція «Ланцюг єднання». У центрі міста, на Театральному майдані, зібралися близько тисячі жителів громади, щоб розгорнути 200-метровий національний прапор і пройти з ним вулицею Лесі Українки до площі Злуки.

Про це інформують у мерії.

“Ланцюг єднання” – традиційний для нашого міста спосіб відзначення одного з найбільших державних свят – Дня Злуки. Однак цього року, у 105-ту річницю проголошення Акту Злуки українських земель, патріотична акція була наповнена особливим значенням – лучани згуртувалися, щоб продемонструвати свою єдність та волю до боротьби під час повномасштабного вторгнення.

Акція розпочалася із віче на Театральному майдані. До присутніх звернувся радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський.

“Коли я навчався в школі, ця дата сприймалася як суха цифра в підручнику. А зараз ми є учасниками цих подій і розуміємо, що таке Соборність. Московська орда вже давно намагається розвалити Україну, але, дякуючи Богу і нашим захисникам, їм це не вдається і не вдасться ніколи”, – сказав радник міського голови. 
 

Після цього учасники акції розгорнули 200-метровий синьо-жовтий прапор і вирушили з ним вулицею Лесі Українки. Першими йшли музиканти військового оркестру Луцького прикордонного загону, за ними – рятувальники головного управління ДСНС у Волинській області, студентська молодь, військовослужбовці Державної прикордонної служби та небайдужі жителі громади. До участі у “Ланцюгу єднання” долучилася і заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк

Рухаючись на площу Злуки, учасники акції скандували “Одна єдина, соборна Україна!”, “Слава Україні!”. На кінцевій локації колона зупинилися та спільно виконала Гімн України. 



Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З Волині на передову бійцям передали чергову партію допомоги
Наступна новина Шахраї розсилають українцям фейкові повідомлення про «ураження Хмельницької АЕС»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні