Спалах гепатиту А на Волині: захворіло вже шестеро людей

Спалах гепатиту А на Волині: захворіло вже шестеро людей

У Шацькому районі зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Про це повідомляє ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За інформацією лабораторного центру, у селі Піща Шацького району захворіло 6 осіб, з них 2 дітей шкільного віку (учні 3, 8 класів), котрі госпіталізовані  в інфекційне відділення Любомльського ТМО 9 січня цього року.

На сьогодні ж, на переконання епідеміологів, є пряма загроза поширення  інфекції серед жителів села та в місцевій школі. Тому медичним працівникам амбулаторії та школи необхідно посилити контроль за станом здоров’я дітей, які відвідують заклад, за безпечністю та  якістю питної води, харчування, дотриманням особистої гігієни та дезінфекційного режиму.

Лікарі-епідеміологи, медичні працівники амбулаторії сімейної медицини села Піща проводять комплекс протиепідемічних заходів з  локалізації та ліквідації спалаху.

Наразі відомо, що епідрозслідування триває.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни через термінали ПриватБанку купили товарів майже на 2 мільярди гривень
Наступна новина Лукашенко хоче вирішити питання з російським кордоном. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини