Співпрацювала з окупантами: на Волині жінці повідомили про підозру в державній зраді

Співпрацювала з окупантами: на Волині жінці повідомили про підозру в державній зраді

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчі УСБУ в області заочно повідомили жительці міста Волноваха Донецької області про підозру у державній зраді, вчиненій у в умовах воєнного стану (ч.2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє прокуратура Волині. 

За даними слідства, жінка, яка до повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну обіймала посаду у Волноваській районній раді, зрадила Присязі посадової особи місцевого самоврядування, перейшла на бік ворога в період збройного конфлікту та добровільно поступила на службу до незаконного органу влади окупаційної адміністрації держави-агресора - «адміністрації Волноваського району донецької народної республіки».

Обіймаючи посаду «начальника відділу адміністрації», вона надавала окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просувала ідеї проросійської спрямованості.

Окрім того, для подальшого встановлення у Волноваському районі Донецької області окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри окупаційних військ та незворотного і стабільного існування на території влади рф та ідей «руского міра», посадовиця брала участь у мітингах та святкуваннях з нагоди державних російських свят, за інформаційної підтримки проросійських ЗМІ, згідно функціональних обов’язків, проводила «перевірочні та контрольні заходи».  

Наразі щодо так званої начальниці відділу ініціюється одержання судового дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) у відсутності самої підозрюваної.

Розслідування триває.

Читайте також: Хтось-колись допоміг нашому синові: волинське подружжя повертає тіла загиблих бійців додому

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні спецпризначенці відзначають п’яту річницю створення підрозділу. ФОТО
Наступна новина Ще одного Героя з Волині Президент відзначив державною нагородою посмертно
Останні новини
Схожі новини