Спорт, який перемагає страхи: чим живе клуб бойових мистецтв Garda. ФОТО

Спорт, який перемагає страхи: чим живе клуб бойових мистецтв Garda. ФОТО
Члени клубу Garda-Lutsk

Garda – луцький клуб бойових мистецтв. Тут навчають джиу-джитсу, панкратіону, греплінгу та змішаних боїв. Серед спортсменів – далеко не лише діти і підлітки. У клубі займається більше, ніж півсотні дорослих, які поза тренуваннями працюють лікарями, керують власним бізнесом або роблять дизайн інтер’єрів.

Про історію Garda та про те, чому після важкого робочого дня люди знімають ділові костюми та одягають натомість кімоно, розповідає президент клубу Михайло Савчук.

«Коли ми відкривались, в Луцьку не було нічого подібного»

Спортом я почав займатись з дитинства – в радянські часи, коли з бойових мистецтв можна було вибрати лише дзюдо, бокс та класичну боротьбу. У різні часи займався усім цим, потім – рукопашним боєм. Лише у 2000-х, коли змінились часи і прийшов бум на східні єдиноборства, з’явилась нагода займатись новими бойовими мистецтвами.

У 2009-2010 роках я вивчав джиу-джитсу і греплін в Одесі, але ця справа так захопила, що захотілось відкрити щось своє.

На той момент у Луцьку не було жодного подібного клубу, а я був досвідченим спортсменом і до того ж мав тренерський досвід. Згодом, у 2013 році сформувалась певна група людей, чимало з яких і досі є членами клубу.

Президент клубу Garda Михайло Савчук

Зараз у нас займаються і діти, і дорослі. Щодо дорослих, то у Луцьку, мабуть, це найчисленніша команда. Це близько 70 людей. Більшість з них займаються на напівпрофесійному рівні. Тому що, окрім спорту, мають інший основний вид діяльності. Наприклад, до нас ходять лікарі, правоохоронці, бізнесмени, вчителі, держслужбовці.

«Спорт вчить ризикувати і перемагати страхи»

Люди, які потрапляють на наші тренування, так закохуються у спорт, що він стає чимось більшим, ніж хобі, стає частиною життя. З часом вони починають виступати на змаганнях, незважаючи на зайнятість. Часто для цього навіть беруть відгули на роботі.

При цьому вони не є професійними спортсменами, тому що не заробляють на цьому. Стати професійним спортсменом в неолімпійських видах спорту в Україні, на жаль, дуже складно. Втім, Україна – одна з тих держав, де силові неолімпійські види спорту, такі як панкратіон, ММА, джиу-джитсу, отримали великий розвиток. Україна вважається однією з найсильніших країн у них – дуже багато людей займається.

Окрім фізичних якостей, бойові мистецтва вчать приймати складні рішення, бути впевненим у своєму виборі, правильно ризикувати, перемагати свої страхи, бути стійким до невдач. Звичайно, що це допомагає у всіх сферах життя, зокрема в роботі.

Ми дуже вдячні компанії WEST AUTO HUB за те, що вона постійно підтримує нас і допомагає розвиватись, за те, що вона дає можливість людям проявити себе у спорті. З 2016 року вони активно цікавляться життям нашого клубу, сприяючи вихованню і розвитку здорової нації».

Читати також: Комплексний сервіс та індивідуальний підхід: як працює компанія WEST AUTO HUB

«Це наша спортивна сім’я»

Вікторія Казакова, тренерка і спортсменка:

Я займаюсь боротьбою уже близько семи років, а два роки є членом клубу Garda. Я і професійний спортсмен, і тренер. Маю перемоги на чемпіонатах України, Європи та світу.

Фактично найбільших висот я вже досягнула, але продовжую займатись, бо тут дуже атмосферно. Це наша спортивна сім’я. До того ж спорт дає багато впевненості і сили. Приємно, коли впізнають на вулицях незнайомі люди і кажуть, що пишаються мною.

Богдан Бальбуза, директор луцького Центру національно-патріотичного виховання дітей та молоді:

Я займаюсь джиу-джитсу уже 3 роки, їжджу на змагання. Фактично весь мій час поділений між роботою, «Національним альянсом» та тренуваннями. Я переконаний, якщо чимось займатись, то приділяти цьому потрібно максимум сил і часу. Хочеться добре володіти всім, що в тебе є – розумом і тілом.

Я відчуваю, що розвиваюсь фізично, до того ж з’являється впевненість в собі. Тренування допоможуть постояти за себе і близьких, якщо виникне така потреба. Думаю, природньо, коли чоловік намагається бути сильним.

Макар і Теодор Ганейчуки, школярі:

Ми займаємось джиу-джитсу і змішаними єдиноборствами уже три роки. Їздили на змагання західною Україною, були на чемпіонаті України. Тренування тривають 1,5-2 години і відбуваються вони кожного дня, окрім вихідних.

Спорт дає впевненість, робить мужнішим і допомагає визначитись в житті.

Михайло Іщук, дизайнер і тренер джиу-джитсу:

Я займаюсь спортом з 6 років, але бразильським джиу-джитсу захопився лише 5 років тому, коли навчався в університеті. Спочатку це було хобі, але пізніше почав виступати на змаганнях, справа затягнула.

Зараз я працюю у сфері архітектурного дизайну та дизайну інтер’єрів, а паралельно займаюсь бразильським джиу-джитсу і треную новачків. Стараюсь привити любов до цього виду дітям і дорослим.

Джиу-джитсу – не просто спорт, це мистецтво, яке має багато спільного з тим же дизайном. І те, і те – творчість. На роботі я відпочиваю від тренувань, а на тренуваннях – від роботи.

Якщо ви бажаєте приєднатись до клубу Garda, звертайтесь за телефонами: 050 205 19 85 та 097 761 40 70

Адреса: вул. Яровиця, 4, 2 поверх Vita Gym Club.

Контакти компанії WEST AUTO HUB:

0 800 21 16 79

[email protected]

вул. Рівненська, 74, с. Струмівка,
Луцький район, Волинська область.

Текст: Віта Сахнік

Фото: Ірина Кабанова


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Православні ходоки і нагнітання істерії на Волині. БЛОГ
Наступна новина У Луцьку дівчата, яким не продали алкоголь, помстились піцерії «Solo». ФОТО
Останні новини
Схожі новини