США розширили санкції щодо російських фізосіб та компаній

США розширили санкції щодо російських фізосіб та компаній

Це саме ті особи, які пов’язані з втручанням РФ в американські президентські вибори.

Міністерство фінансів США розширило санкційні списки проти Російської Федерації, додавши в них ще 14 фізичних осіб та одну організацію. Про це повідомляє Інтерфаксз посиланням на заяву американського департаменту.

У заяві наголошується, що санкції введені в зв'язку з втручанням Росії у вибори в США і кібератаками.

Зокрема, санкції введені проти петербурзького Агентства інтернет-досліджень (так званої «Пітерської фабрики тролів»), чиї співробітники намагалися вплинути на вибори в США в 2016 році:

Сергій Афанасьєв, Джейхун Насими Огли Асланов, Анна Богачева, Марія Бовда, Роберт Бовда, Михайло Бурчик , Михайло Бистров, Інна Каверзіна, Олександра Крилова, Григорій Молчанов, Вадим Подкопаєв, Сергій Полозов, Гліб Васильченко, Володимир Вєнков.

«Агентство інтернет-досліджень створило і управляло величезною кількістю фейкових акаунтів у соцмережах. Завдяки цій діяльності АІД розмістило тисячі оголошень, які досягли мільйонів людей в Інтернеті. АІД також організувало і координувало політичні мітинги напередодні виборів 2016 року, весь час приховуючи своє російське походження. Крім того, АІД незаконно використовувало особисту інформацію громадян США для відкриття фінансових рахунків з метою фінансування діяльності агентства», – йдеться в заяві.

Крім того, у санкційний список увійшли особи і структури, щодо яких санкції були введені раніше, зокрема проти деяких посадовців ФСБ та ГРУ.

Також в списку фігурує російський бізнесмен Євген Пригожин і його компанії Concord Catering і Concord Management. За твердженням ЗМІ, Пригожин є засновником і спонсором згаданої «Пітерської фабрики тролів».

Серед «новеньких» у списку санкцій фігурують: перший заступник керівника ГРУ Володимир Алексєєв, заступник начальника ГРУ Сергій Гізун, керівник ГРУ Ігор Коробов, перший заступник начальника ГРУ Ігор Костюков. Відносно деяких з них санкції вже вводилися раніше, уточнює видання.

Нагадаємо, Washington Post провів розслідування, як «шеф-кухар» Путіна Євген Пригожин разом зі своєю «армією тролів» керує російськими новинними сайтами.

Раніше Путін зазначив, що уряд Росії не втручався в американські вибори, і ніколи не погодиться на екстрадицію громадян РФ, яких обвинувачують у втручанні в американські вибори.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З'явилося відео з Renault Duster за дві хвилини до смертельної ДТП
Наступна новина Топ-менеджер Ощадбанку вкрав 16,7 млн грн
Останні новини
Схожі новини