Стало відомо, якою буде форма навчання на Волині

Стало відомо, якою буде форма навчання на Волині

Навчальний рік на Волині розпочнеться в очному режимі там, де це дозволяє безпекова ситуація

Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Він зазначив, що кожна громада самостійно вирішує, у якому освітньому закладі навчання стартує онлайн, офлайн чи у змішаній формі.

Таке рішення прийняли сьогодні на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

«Наявність укриття у закладі освіти – це базова вимога. Захисні споруди мають бути в кожному закладі, де навчання проводитимуть офлайн, або у безпосередній близькості до нього. Також такі споруди мають відповідати нормам інклюзії, забезпечені водою, медикаментами та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Якщо забезпечити укриття для усіх неможливо – навчання можуть проводити у декілька змін», – сказав Погуляйко.

Кількість навчальних закладів, де учні зможуть навчатися у режимі офлайн – збільшилася, у порівнянні з минулим роком.

«Дякую громадам за активну роботу у цьому напрямку. 765 освітнім закладам рекомендовано розпочати очне навчання. Інші мають можливість доопрацювати недоліки, отримати позитивне рішення наших рятувальників та змінити форму навчання. Слід зазначити, що школи можуть змінювати форми навчання: органи місцевого самоврядування спільно з батьками дітей напрацьовують пропозиції та подають їх до ОВА. Безпека дітей та можливість забезпечити їх якісною освітою – наше першочергове завдання. Тож продовжуємо спільно працювати, аби дати можливість нашим дітям навчатися очно», - додав Погуляйко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Героя з Волині посмертно нагородили орденом «За мужність»
Наступна новина Луцька міськрада перейменувала ще 14 вулиць
Останні новини
Схожі новини