Стати багатодітним батьком за 3500 доларів: повідомили про ще одну ухилянтську схему. ФОТО

Стати багатодітним батьком за 3500 доларів: повідомили про ще одну ухилянтську схему. ФОТО

У Києві викрили злочинне угруповання, яке допомагало призовникам  ухилитись від мобілізації, отримавши статус багатодітного батька.

Про це повідомляє поліція Києва.

За даними слідства, організатором схеми була 30-річна екссекретар міськрайонного суду Одеської області, яка, використовуючи зв’язки з минулого місця роботи, домовлялась про розгляд справ за прискореною процедурою. 

Зловмисниця залучила до протиправної діяльності 30-річного мешканця Одещини, в обов’язки якого входило пошук клієнтів, бажаючих уникнути мобілізації, та жінок з неповнолітніми дітьми, які за гроші мали в суді підтвердити батьківство незнайомих їм чоловіків. «Прайс» на послуги становив 3500 доларів, з яких матері отримували 500 доларів. 

Правоохоронці затримали організаторку зі спільником та провели обшуки, у ході яких вилучили речові докази злочинної діяльності: рішення суду, «чорнові» записи, мобільні телефони, гроші, банківські картки та комп’ютерну техніку. 

Слідчі повідомили затриманим та 26-річній жінці, яка підтвердила в суді батьківство «клієнта», про підозри за ч. 3 ст. 332 ККУ – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк  до дев'яти років з конфіскацією майна.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Вийшов фільм про воїнів 3-го полку Сил спеціальних операцій. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мало не спалили 15 авто українських воїнів: в Одесі викрили банду, яка працювала на ФСБ. ВІДЕО
Наступна новина Капут ганчірці: бійці 100 бригади FPV-дроном влучили по триколору на будинку. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні