Степанов вважає, що критика української вакцини – це комплекс меншовартості

Степанов вважає, що критика української вакцини – це комплекс меншовартості
Фото ілюстративне

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що люди, які критикують українську вакцину та проведення дослідження, страждають комплексом національної меншовартості.

Про це очільник МОЗ розповів під час брифінгу 26 жовтня, пише Українська Правда.Життя.

Степанов звернувся до "скептиків", які негативно коментували процес розробки української вакцини.

"Що можу сказати вам – позбувайтеся цього комплексу національної меншовартості, що ми ні на що не здатні, що нічого не можемо зробити. До того ж, коли в руках тримаєте телефон або інші "вакцини", які ви використовуєте в повсякденному житті, знайте, що дуже часто це все зроблено українськими вченими. Які просто через таку політику, що ми ні на що не здатні та завдяки політиці повного ігнорування нашої науки, виїхали за кордон...А ми це потім купуємо, і дивуємося, як класно вони це зробили", – розповів очільник МОЗ.

Міністр також зауважив, що українським вченим "просто потрібно створити відповідні умови" і тоді країна зможе самостійно виробляти вакцину. 

Одним із розробників вакцини є міжнародний експерт у галузі охорони здоров’я та епідеміології, доктор медичних наук Михайло Фаворов.

У президента повідомляли, що дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID-19 у культурі інфікованих клітин людини.

Крім того, зазначали, що "кандидат оригінальної української вакцини створюється на основі унікального підходу".

Приблизна сума, яку можуть витратити на дослідження - більше 100-150 млн грн. 

При цьому українські науковці скептично ставляться до розробки вакцини від COVID-19 в Україні, оскільки в країні немає лабораторій з необхідним рівнем безпеки для роботи з вірусами.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку чоловік за ніч обікрав п'ять автівок
Наступна новина Погуляйка не було під час візиту Зеленського, бо він захворів на COVID-19
Останні новини
Схожі новини