Страви з риби у кухнях світу

Страви з риби у кухнях світу

Страви з риби корисні для здоров'я дітей та дорослих, оскільки продукт є цінним джерелом білка, жирів, вітамінів та мінералів. Існує чимало рецептів приготування, багато з яких стали класикою та відображенням смакових уподобань цілих народів. А купити живу рибу можна в інтернет-супермаркеті Новус з доставкою по Києву та передмістям. Це дозволить швидко приготувати свіжу, корисну й смачну страву для рідних. 

Класичні рецептури

Класичні страви з риби різноманітні і популярні в різних кулінарних традиціях по всьому світу. Ось декілька найвідоміших:

  • Грільований лосось або тунець. Риба гриль часто подається зі спеціями, лимоном і зеленню. Вона може бути як основною стравою, так і компонентом салатів чи закусок.
  • Біла риба у фритюрі. Такий варіант є популярним у багатьох кухнях світу. Найвідоміший приклад – англійський фіш-енд-чіпс.
  • Суші, роли, сашимі – страви традиційної японської кухні, в якій шматочки риби (як правило, лосося, тунця або вугря), подаються у спеціальних виробах з рисом та норі, овочами, васабі, соєвим соусом, маринованим імбирем.
  • Рибний суп буйабес – навариста французька страва з різними видами риби, морепродуктами, овочами, приправлений спеціями та зеленню. 
  • Паелья з морепродуктами – іспанська страва з різних видів риби та морепродуктів, рису з додаванням спецій. 

    Це лише кілька прикладів класичних рибних страв. Продукт може бути приготований різноманітними способами, в залежності від кулінарних традицій і власних уподобань.

    Як правильно обробити рибу перед приготуванням

    Правильна обробка риби перед приготуванням гарантує безпеку їжі і забезпечує смачний результат. Ось поради, які допоможуть підготувати продукт:

    1. Одразу вийміть нутрощі риби. Якщо того вимагає рецепт, відділіть голову, плавники, кістки, шкіру тощо. 
    2. Замаринуйте, добре приправте спеціями, щоб додати смаку та аромату. Маринування зазвичай застосовується для риби з низьким вмістом жиру, як, наприклад, тріски.
    3. Правильно зберігайте. Якщо ви не збираєтеся готувати рибу одразу, зберігайте її у холодильнику за температури до 4°C. Споживайте продукт якнайшвидше, оскільки свіжість риби стрімко втрачається.

    Рибні страви – корисні та смачні. Різноманіття рецептів дозволяє готувати продукт різними способами. Необхідно дотримуватися правил роботи з рибою для отримання очікуваного результату.

    На правах реклами*

     

  •  

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Пора міняти долари»: волонтерський штаб «Ангар» закрив благодійний збір на 10 мільйонів гривень
Наступна новина У Луцьку ремонтують Будинок панахиди: на роботи планують витратити 1 мільйон 400 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини