Суд арештував бронежилети та каски, які незаконно хотів продати посадовець волинської сільради

Суд арештував бронежилети та каски, які незаконно хотів продати посадовець волинської сільради
Фото СБУ

На Волині суд арештував партію бронежилетів, касок тощо, які незаконно хотіли продати. 

Про це 27-го квітня повідомила пресслужба Волинської обласної прокуратури. 

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ на Волині заблокували незаконний збут партії бронежилетів, касок та інших товарів, ввезених на митну територію України як гуманітарну допомогу.

Загальна вартість продукції становила 18 тисяч доларів. Оперативники встановили, що незаконну схему організував керівник одного з відділів Підгайцівської ТГ.

За клопотанням прокурорів Ковельської окружної прокуратури Волинської області суд наклав арешт на бронежилети, каски, готівкові кошти у різній валюті на суму майже 800 тисяч гривень та автомобіль.

Всі ці речі визнані речовими доказами у кримінальному провадженні про можливе незаконне використання посадовцем Підгайцівської територіальної громади Луцького району гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України). 

«Слідство вважає, що бронежилети, каски та інші товари вартістю 18 тисяч доларів США, ввезені на митну територію України як гуманітарна допомога, незаконно збували», – йдеться у повідомленні.

Вилучені правоохоронцями бронежилети, каски та готівкові кошти

Триває досудове розслідування. Встановлюються особи усіх причетних до злочинних схем.

Санкцією ч.3 ст.201-2 КК України за незаконне використання з метою отримання прибутку під час воєнного стану гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

До слова, за інформацією зі ЗМІ, посадовець, який хотів збути військову амуніцію, – це керівник відділу благоустрою комунального підприємства при Підгайцівській сільській раді Микола Король.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ярощука – на Сергія Тимошенка. У Луцьку перейменували п'ять вулиць
Наступна новина У Луцьку продали ділянку за понад 250 тисяч гривень
Останні новини
Схожі новини