Суддю-хабарника з Луцька позбавили довічних виплат

Суддю-хабарника з Луцька позбавили довічних виплат

Вища рада правосуддя під час засідання 11 квітня 2023 року прийняла рішення про припинення відставки судді Олега Ющука у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього за вчинення умисного злочину.

Про це повідомили на сайті ВРП. 

Ющука О.С. було звільнено з посади судді Луцького міськрайонного суду Волинської області  у зв’язку з поданням заяви про відставку рішенням Вищої ради правосуддя 17 грудня 2020 року.

Відповідно до статті 145 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» однією з підстав для припинення відставки судді є набрання законної сили обвинувальним вироком щодо нього.

Вироком Вищого антикорупційного суду Ющука О.С. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 3692 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави), призначено покарання у виді позбавлення волі на три роки. Вирок набув законної сили, а тому наявні правові підстави для припинення відставки Ющука О.С.

Припинення відставки судді є підставою для припинення виплати щомісячного довічного грошового утримання, що було нараховано у зв’язку з відставкою. Копію рішення Ради буде направлено до Пенсійного фонду України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують волинянина, який пішов у ліс і зник. ФОТО
Наступна новина На Волині водійка без прав наїхала на велосипедистку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні