Судили волинянку, яка в «Однокласниках» виправдовувала агресію рф

Судили волинянку, яка в «Однокласниках» виправдовувала агресію рф

Уродженка Луцька, яка в соцмережах поширювала проросійські наративи, отримала рік умовного терміну. 

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду, передають Волинські новини

Упродовж 2023-2024 років Людмила Я. поширювала в «Однокласниках» матеріали з виправдовуванням в російської агресії. Там, зокрема, були картинки з російськими солдатами, злочинні дії яких героїзуються.

На одному з дописів був зображений військовослужбовець армії росії і текст: «З подивом дізнався, що хтось мене поховав... Друзі! Я живий! І поки не проженемо фашистську мерзоту з нашої землі – житиму».

Дії жінки кваліфікували за ч.2 ст.436-2 КК України, тобто як виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Обвинувачена визнала вину і уклала відповідну угоду з прокурором. Відомо, що вона – раніше не судима, одружена, не працює.

Суд визнав Людмилу Я. винною і призначив їй рік позбавлення волі. Але покарання замінив на рік іспитового строку. Також жінка заплатить шість тисяч гривень за експертизи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Всім страшно. Мені теж. Та ми маємо гнати москалів геть із нашої землі», – волинський гвардієць
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні