«Всім страшно. Мені теж. Та ми маємо гнати москалів геть із нашої землі», – волинський гвардієць

«Всім страшно. Мені теж. Та ми маємо гнати москалів геть із нашої землі», – волинський гвардієць

Військовослужбовець волинського підрозділу на псевдо «Дядя» — досвідчений боєць, якому властива особлива стійкість і витримка. За роки на фронті він став для багатьох молодих воїнів наставником. 

Історію захисника розповіли на фейсбук-сторінці Військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Гвардієць власним прикладом доводить, що боротьба за Батьківщину — це не лише обов’язок, але й велика честь. Його життєве кредо: «Ми воюємо не лише за сьогодення, а за майбутнє наших нащадків».

Гвардієць говорить, що його головна мотивація — це його діти та сім’я, яких він хоче бачити в мирній, незалежній і заможній Україні. Його старший син також проходить службу в лавах Національної гвардії, а молодший син навчається на військового і, як і батько та брат, готується стати захисником рідної землі.

Побратими розповідають, що «Дядя» завжди діє так, щоб надихати інших не залишатися байдужими та боротися до кінця. Виконуючи завдання на Запорізькому напрямку гвардієць особистим прикладом демонструє свої професійні навички набуті під час проходження військової служби.

«На позиціях всього вдосталь, а особливо боєприпасів. Та потрібно вміло всім скористатися і підготуватися до зустрічі з ворогом. Важливо побороти в собі страх і молитися. Всім страшно. Мені теж. Та ми маємо гнати москалів геть із нашої землі», - говорить гвардієць.

Щирість і досвід старшого побратима підтримує дух молодих гвардійців. Вони ставляться з повагою до бійця і навчаються у нього.

Окрім знання воєнної справи, гвардієць має хист до мистецтва. У вільний від служби час він малює картини. Це, за словами Дяді, допомагає віднайти душевний спокій.

«Одну з картин я залишив у госпіталі де я знаходився після поранення. На згадку. На ній дівчата написали "Волинь", - пригадує гвардієць.

Від самого початку російського вторгнення бійці волинського підрозділу Національної гвардії України стали на захист рідної землі, демонструючи мужність і відданість своїй Батьківщині. Бойовий шлях гвардійців проходив через різні ділянки фронту де вони не раз показали ворогу, що українська земля буде вільною від окупантів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк втратив ще одного Героя
Наступна новина Судили волинянку, яка в «Однокласниках» виправдовувала агресію рф
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні