Сумнівались навіть лікарі: волинянин за два місяці переніс інфаркт, інсульт, COVID та низку операцій

Сумнівались навіть лікарі: волинянин за два місяці переніс інфаркт, інсульт, COVID та низку операцій

У Ковельському МТМО розповіли історію волинянина Муся Миколи, який за два місяці переніс інфаркт, інсульт, коронавірус, кілька операцій на серці та операцію на жовчному міхурі. Зараз він повернувся до родини та продовжує вести активний спосіб життя.

Про це розповіли на сторінці Ковельського МТМО.

Миколу Володимировича «швидка» привезла у лікарню Ковельського МТМО з інфарктом. З’ясувалося, що перший інфаркт у нього стався ще 8 років тому. Проведена коронарографія засвідчила, що шансів на життя без операції – немає. Порятунок свого серця пацієнт довірив досвідченому лікарю, завідувачу кардіохірургічного центру Ковельського МТМО, провідному кардіохірургу Володимиру Танському.

Операція була досить складною і тривала з 9-ї ранку до 20-ї вечора. Бригада лікарів у складі В.Г. Танського, А.Б Гуски та А.П. Бондарчука успішно провела аортокоронарне шунтування та пластику двох клапанів.

Пацієнт потроху одужував. Та за кілька днів у чоловіка раптово підвищилась температура. Діагностика на комп’ютерному томографі не на жарт збентежила кардіохірургів: коронавірусна інфекція COVID-19, яка спричинила інсульт.

«8 діб чоловік боровся за життя, перебуваючи на штучній вентиляції легень у «ковідній реанімації». Спостерігаючи за станом пацієнта, лікарі подумки готувалися до найгіршого. Про те, що надії на одужання мало, знали й рідні. Та пан Микола думав інакше! Його організм, а головне – врятоване серце, впоралися. днак, попереду чекало чергове випробування: коронавірусна інфекція дала ускладнення. У хворого розвинувся гострий деструктивний калькульозний холецистит, який привів до подальшої інтоксикації і потребував термінового оперативного втручання», – розповідають на сторінці. 

Оперувати такого пацієнта було досить ризиковано. Його серце могло не витримати. Та лікарі хірургічного відділення під керівництвом С.М. Мазурка використали черговий шанс на порятунок життя чоловіка, провівши лапароскопічну холецистектомію з дренуванням черевної порожнини. 

Операцію з видалення жовчного міхура зробили через невеликі проколи. Післяопераційні рани, незважаючи на виражений запальний процес, загоїлись первинним натягом.

«Долею Миколи Муся перейнялися усі: від адміністрації закладу до молодшого медичного персоналу! Усі щиро сподівалися на його одужання і робили все можливе для порятунку життя. Під керівництвом генерального директора Валентина Вітра, який щодня особисто цікавився станом здоров’я хворого, усі підрозділи спрацювали злагоджено і професійно», – додають у медзакладі.

І хоча пацієнта ще чекає довготривала реабілітація, нині його життю уже нічого не загрожує. Він повернувся до родини і продовжує вести активний спосіб життя.

«Микола Володимирович та його дружина Галина Юхимівна висловлюють безмежну вдячність генеральному директору Ковельського МТМО Валентину Вітру, медичному директору Людмилі Івахнюк, кардіохірургу Володимиру Танському та кардіологу Ользі Танській, лікарю-хірургу Сергію Мазурку та персоналу лікарні за врятоване життя, чудове ставлення та догляд, комфортні умови перебування, підтримку та допомогу», – зазначають на сторінці.

 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кінотеатр, тераса на водоймі, човни. Якою буде «Луцька Венеція» у парку 900-річчя
Наступна новина Лучани просять придбати сучасну снігоприбиральну техніку для міста. Зареєстрували петицію
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні