Супрун розповіла про правильне харчування під час вагітності

Супрун розповіла про правильне харчування під час вагітності
Фото: politeka.net

Вагітним надлишку солоної їжі слід уникати, а солодкого краще не їсти, щоб не набирати вагу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, на початку вагітності характерна поява «дивацтв» - коли раптом хочеться солоного, кислого, солодкого. У вагітних жінок через гормональні зміни змінюється і поріг чутливості до солоного, солодкого і гіркого.

«У цьому є певний сенс, адже потреби в іонах ростуть, а гірка їжа потенційно небезпечна», - пише Супрун.

У той же час в. о. міністра охорони здоров'я рекомендує вагітним уникати надлишку солоної їжі. За її словами, солодкого краще не їсти, щоб не набирати вагу.

«Якщо є токсикоз легкого ступеня, з ним можна впоратися за допомогою збалансованої дієти і дрібного харчування: кожні 2-3 години, невеликими порціями, злегка підігрітою їжею, бажано в протертому вигляді», - повідомила Супрун.

На більш пізніх етапах вагітності - 2 і 3 триместрах - варто поставитися до харчування суворіше. Вагітним краще обмежити солодощі, продукти, що містять тартразин (забарвлені газовані і солодкі напої, копченості, пофарбовані креми, жувальні гумки і жувальні цукерки, карамель), консерви, міцний чорний чай і міцну каву.

За словами Супрун, фрукти і овочі обов'язкові під час всіх прийомів їжі і перекусів. Їх рекомендується їсти свіжими. Також слід їсти різноманітні цільні злаки. Розумний вибір злакових продуктів - з низьким вмістом солі і цукру.

«Обов'язково вживати молочні продукти під час кожного прийому їжі в кількості більше 500 мл на добу. Сир і йогурт можуть бути правильним вибором для перекусу», - повідомила Супрун.

Також рекомендується їсти м'ясо, але слід обмежити перероблені м'ясні продукти (ковбаси, сосиски, паштети та ін). Крім цього, в раціоні повинні бути бобові, риба, яйця і горіхи, продукти, близькі за харчовою цінністю до м'яса.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як зростуть пенсії у березні 2019-го
Наступна новина Розповіли про небезпеку фільтрів для води
Останні новини
Схожі новини