Супутникове телебачення закодують. Що робити власникам «тарілок»?

Супутникове телебачення закодують. Що робити власникам «тарілок»?

З 28 січня 2020 року відбудеться кодування безкоштовного супутникового сигналу 24 українських телеканалів чотирьох найбільших медіагруп. 

Що робити власникам «тарілок», які є способи дивитися канали у новому році та скільки доведеться платити, пише видання Na chasi.

Що відбувається?

З 28 січня 2020 року сигнал українських супутникових телеканалів буде закодований. Спочатку сигнал мали кодувати 20 січня, але StarLightMedia, 1+1 media, Медіагрупа Україна та Inter Media Group перенесли кодування сигналу з 20 січня на 28 січня 2020 року. Це означає, що близько 4,4 млн домівок, які мають безкоштовне супутникове ТБ, не зможуть більше дивитися улюблені шоу та серіали через «тарілку».

Чому сигнал кодують?

Безкоштовний сигнал, що ловлять українці, насправді є технічним та призначений для провайдерів, які мають доставляти його для користувача. В Україні компанії встановлювали супутникові тарілки, не повідомляючи клієнтам, що вони дивляться технічний сигнал. Таким чином, фактично такі користувачі є піратами.

Також через супутник незакодований сигнал українських телеканалів доходить до мешканців інших країн. Вони можуть дивитися канали безкоштовно, що є порушенням законодавства Європейського Союзу.

Як це відбувається у Європі?

Там більшість телеканалів доступні лише у складі пакетів супутникових платформ, за які користувачі платять гроші. Безкоштовними є лише державні та регіональні телеканали.

Як перевірити, чи зникне в мене сигнал?

Кодування торкнеться лише власників супутникових тарілок, які не підключені до офіційного провайдера. В Україні наразі таких два — Viasat або Xtra TV. Також ходять чутки про плани виходу на український ринок третього потужного гравця — французької Vivendi. Ця компанія чекає на кодування сигналу.

Які канали не будуть доступні?

Закодують 23 телеканали чотирьох найбільших медіа-груп України:

1+1 media: 1+1, 2+2, ТЕТ, ПлюсПлюс, УНІАН, Бігуді;

StarLightMedia: СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, Оце;

Inter Media Group: Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм;

Медіагрупа Україна: ТРК Україна, НЛО ТБ, Індиго, Ескулап ТБ.

Близько 40 регіональних та нішових телеканалів залишаться у відкритому доступі.

Чому в мене вже зараз пропав сигнал?

Це короткочасні вимкнення сигналу для абонентів безкоштовного супутникового ТБ, які розпочалися з 4 листопада. На екрані протягом двох хвилин у прайм-тайм з’являтимуться повідомлення, що телеканал підлягає кодуванню з січня. Таким чином відбувається інформування глядачів про зміни.

Як тепер дивитися українські канали?

Способів багато, тож зовсім без розваг ви не залишитеся:

Можна придбати супутниковий приймач однієї з наявних DTH-платформ – Віасат Україна або Xtra TV. Приймач коштує 1099 гривень, а за користування доведеться платити абонентську плату — у Viasat вона стартує від 49 гривень на місяць за 83 канали, а Xtra TV пропонує тарифні плани від 39 гривень на місяць зі стартовою пропозицією 29 каналів.

Або розгляньте перехід на приймання звичайного ефірного ТБ – Т2. Там канали будуть у відкритому доступі;

Ще можна приєднатися до кабельного оператора, якщо ви перебуваєте в зоні його мережі;

Чи скористатися послугою IPTV «інтернет + ТВ» від свого інтернет-провайдера;

Також є можливість придбати підписку на онлайн-сервіс, який працює через інтернет та надає доступ до різноманітного контенту, в тому числі телеканалів. Приєднатися можна до будь-якого сервісу незалежно від вашого інтернет-провайдера. Наприклад, в Україні працюють Megogo, Divan.TV, Oll.TV, Omega TV, YouTV, Sweet.TV та інші. Для перегляду вам потрібен телевізор зі SmartTV чи приставкою. Або телебачення можна дивитися на ноутбуках та смартфонах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Військовий, який збив український літак - у в'язниці, - заява Ірану
Наступна новина Керівники трьох українських держпідприємств отримують більшу зарплатню, ніж Трамп
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні