«Свій.Док»: українські лікарі створили блог, де розвінчують міфи

«Свій.Док»: українські лікарі створили блог, де розвінчують міфи
Фото ілюстративне

В Інстаграмі з’явився блог українських лікарів «Свій.Док», де вони діляться перевіреною інформацією про лікування та профілактику.

Зокрема, розповідають про те, як захиститись від застуди, чому виникають панічні атаки та що краще їсти на сніданок, – пише The Village.

Засновниці блогу – дві лікарки, які захотіли вивести українське медичне блогерство на новий рівень. А також працювати над обізнаністю українців у сфері медицини й розвінчувати поширені міфи. Майже за три місяці їм вдалося залучити 10 тисяч підписників.

«У нас є лікарі, які вичитують пости та перевіряють факти на достовірність. Щотижня є тема, на яку фахівці пишуть медичні науково-популярні пости, проводять прямі ефіри, де пацієнти можуть ставити свої запитання. Наприклад, вже обговорювали вакцинацію, ГРВІ, скринінги, психічне та сексуальне здоров’я», – розповіла сімейна лікарка, співзасновниця «Свій.Док» Віолетта Лійка.

За її словами, це робиться для того, аби підвищуват освіченість населення.

«Якщо кожен лікар, навіть якщо у нього 300 підписників, буде поширювати доказову інформацію, освіченість населення зростатиме. Медичні міфи, які вкорінились, потрохи зникатимуть. Ми дійдемо до того, що, коли пацієнт приходить до лікаря, він зможе оцінити його рекомендації та запитати: «Сорі, док. Але нащо? Це не доказово». Тобто наш блог також має розвинути в пацієнтів критичне мислення!» – додала вона.

Аналоги таких блогів у інших країнах уже є давно.

«Ми знали, що російські медичні блогери досить активні в соцмережах, у них своя мережа, вони одне одного підтримують і спілкуються, обмінюються інформацією. В Україні такого не було, і я подумала, що було б круто створити щось схоже серед лікарів-блогерів, які поширюють якісний контент, та об’єднати аудиторії – людей, які цікавляться медициною та своїм здоров’ям», –  розповіла лікарка-дерматовенеролог, співзасновниця «Свій.Док» Вікторія Миронюк.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина День сусіда на «Юпітері»: яскравий відеозвіт зі свята
Наступна новина «У лікарні в Липинах таких героїв – по десять на палату». Наш чесний відгук про фільм «Джокер»
Останні новини
Схожі новини