Світлодіодні освітлювальні вироби: що потрібно знати

Світлодіодні освітлювальні вироби: що потрібно знати
Фото ілюстративне

Гнучкий світлодіодний неон можна назвати одним із найбільш відомих послідовників LED-стрічок. Тим не менш, він використовується переважно поза приміщеннями або на межі з вологими зонами.

Такі вироби дуже популярні у сфері реклами та оформлення вітрин. До того ж, світлодіодний неон часто застосовують для створення різних освітлювальних композицій та фігурок – насамперед святкових та новорічних.

Конструктивно ці пристрої повторюють концепцію світлодіодних стрічок. Тільки плата, на яку кріпляться діоди, набагато міцніше, і його форма не сплощенная, а округла. Це дозволяє гнучкому неону висвітлювати простір навколо себе на всі 360 °, при тому, що для стрічок цей показник коливається від 140-170 ° до 240 °. Крім того, середній рівень яскравості в даному випадку також вищий.

Навіщо потрібні ЛЕД-модулі

На хвилі популярності напівпровідникових виробів дуже велику популярність набули і LED-модулі. Це  невеликі пристрої, часто в мініатюрних коробах, куди вміщено від двох до шести яскравих світлодіодів з лінзами, що розсіюють.

Багато моделей додатково герметизовані, що додає їм непроникності для води та пилу, а також збільшує загальну механічну міцність.

Світлодіодні модулі часто називають кластерами. З них можуть формувати точкове декоративне або функціональне підсвічування для певних завдань. Кожен такий виріб споживає зовсім небагато енергії, але при цьому здатний замінити собою досить потужну лампочку розжарювання.

ЛЕД-модулі теж часто використовуються в рекламних цілях та для оформлення об’єктів. Їх можна застосовувати як на вулиці, так і в приміщеннях, проте слід враховувати, що для інтер’єрів таке світло може виявитися навіть надлишковим – особливо при використанні кількох кластерів.

ЛЕД-модулі найчастіше мають довгасту форму та розміри до 7 см. Іноді виробники випускають і квадратні вироби, проте їх область застосування значно менша. Такі моделі іноді використовують для тюнінгу автомобілів або стилізації закладів громадського харчування.

На особливу увагу заслуговують багатобарвні моделі, що підтримують адресне управління завдяки контролеру через мобільний додаток. Світлодіодні кластери роблять підсвічування дійсно цікавим – унікальним і динамічним.

Інструменти для світлодіодного освітлення вітрин

Обидва розглянуті вище типи виробів підходять для різних ситуацій, але на практиці застосовуються в першу чергу при оформленні вітрин і вивісок.

Наприклад, світлодіодний неон здатний довго працювати на відкритому повітрі, не боїться дощу та снігу, стійкий до перепаду температур. Його яскравості навіть вистачить, щоб привернути увагу покупців, що проходять далеко.

Тим не менше, таке освітлювальне рішення завжди є досить громіздким і важким, що не підходить для всіх ситуацій. Саме тут на допомогу приходять світлодіодні модулі, які можуть легко розташуватися там, де ніщо інше просто не поміститься, формуючи при цьому вкрай яскраве освітлення.

Типів та різновидів виробів з обох категорій у наш час існує дуже багато. Від інших освітлювальних рішень їх відрізняють властивості світлодіодів. Дані пристрої дуже економічні і довговічні, абсолютно безпечні для екології і людини, позбавлені шкідливого для очей діапазону випромінювання, не нагріваються і не мерехтять при роботі.

Дедалі більше спеціалістів з реклами зупиняються на тому, щоб застосовувати ЛЕД-модулі або
різновиди гнучкого неону у різних робочих ситуаціях.

Джерело: 5watt.ua


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі школярам заборонили під час уроків виходити за межі навчального закладу
Наступна новина У Підгайцівській громаді поліцейський офіцер перевтілився у Миколая
Останні новини
Схожі новини