Священнику УГКЦ з Волині заборонили у служінні

Священнику УГКЦ з Волині заборонили у служінні

Священику Богдану Мурованому Сокальсько-Жовківська Єпархія Української Греко-Католицької церкви видала «Декрет про заборону у священнослужінні». 

Заборону на священника наклали через співслужіння голові Володимир-Волинської єпархії Православної церкви Ураїни Матвію (Шевчуку). Про це повідомляють на сторінці Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ, пише «Район.Володимир»

За словами, Єпархія отримала достовірну інформацію про те, що священник Богдан Мурований 8 вересня 2023 року співслужив Божественну Літургію у православному кафедральному соборі Різдва Христового у місті Володимир із православним єпископом Матфеєм.

Своїми діями священник порушив канон 702 Кодексу Канонів Східних Церков, у якому йдеться про те, що католицькому священнику забороняється співслужити Божественну Літургію разом із некатолицькими священниками або служителями.

Також враховуючи канон 1440 ККСЦ, накладається заборона священнику Богдану Мурованому у священнослужінні та посіданні будь-якого уряду чи завдання у Католицькій Церкві до вияснення обставин вчинення неправомірних дій (правопорушення).

Духовенству Католицької Церкви забороняється здійснювати служіння зі священником Богданом Мурованим у будь-яких відправах Богопочитання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Війна забрала життя ще одного Героя з Волині
Наступна новина У Клієнтському простірі 104.uа готуються до зими та консультують клієнтів
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні