Так і не встиг одружитися: спогади про воїна з Волині, якому навіки 30

Так і не встиг одружитися: спогади про воїна з Волині, якому навіки 30

Молодший сержант Микола Варчин, позивний Моряк, поліг 18 травня 2024 року в селі Жовта Круча Запорізької області. Воїну назавжди залишилось 30.

Спомин про захисника опублікувала платформа «Меморіал героїв». 

Народився Микола у селі Любитів, що на Волині. У мирному житті працював монтером колії третього розряду Ківерцівської дистанції колії Львівської залізниці. Колеги розповідають, що на роботі встигав і своє завдання виконати, і за потреби прийти на допомогу. Швидко здобув повагу не лише серед однолітків, а й з боку старших, досвідчених працівників. Планував одружитися з коханою дівчиною.

Уже на третій день повномасштабного вторгнення, 26 лютого 2022 року, чоловік був у лавах ЗСУ. Служив мінометником 3-го механізованого батальйону, командував мінометним розрахунком.

«Завзятий, дисциплінований, акуратний, із чудовим почуттям гумору – Микола дуже відповідально ставився до роботи і водночас встигав дотепно пожартувати, створюючи хорошу робочу атмосферу», – сказав наставник і друг Миколи Варчина, бригадир колії Ківерцівської дистанції Віталій Якобчук. Попри те, що Микола був на понад 20 років молодшим за Віталія, чоловіки швидко знайшли спільну мову і потоваришували.

У бійця залишились батьки та брат.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Чаклун»: Сили оборони отримають нові дрони українського виробництва
Наступна новина Мобілізаційні показники на Волині – одні з найнижчих в Україні
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні