Тепло за будь-яких умов: яку придбати грілку для тіла

Тепло за будь-яких умов: яку придбати грілку для тіла

Description Грілки — важлива річ у походах для туристів, рибалок, сноубордистів та військових в умовах холодної пори року. Пристосування допомагають швидко та зручно відігріти якусь частину тіла, запобігтиГрілки — важлива річ у походах для туристів, рибалок, сноубордистів та військових в умовах холодної пори року. Пристосування допомагають швидко та зручно відігріти якусь частину тіла, запобігти переохолодженню та збільшити рівень комфорту для тіла під час перебування на холоді. Вироби є багаторазового та одноразового використання та відрізняються складом і призначенням.

Різновиди грілок для тіла

Купити грілки для тіла можна різного типу:

  • Хімічні (соляні): працюють на основі хімічних реакцій.
  • Електричні: активуються за допомогою електричного струму.
  • Гумові: призначені для обігріву інших предметів і наповнюються водою при температурі, не вище ніж 70°C.

Один з найпоширеніших типів грілок — це соляні, які можна спершу підігріти у воді протягом короткого періоду (10-15 хвилин), а потім використовувати для обігріву. Після цього її зовнішня поверхня повинна охолонути до кімнатної температури, і вона готова до використання. Для активації приладу необхідно перегнути пусковий механізм, який, зазвичай, розташований на паличці. Традиційно соляні грілки виготовляються з гуми.

Натомість електричну грілку можна використовувати лише на сухій шкірі під постійним наглядом. Вона зазвичай нагрівається до температури 50-54°C і має вбудований механізм захисту від перегрівання.

Яку грілку вибрати

Кожен вид обігрівачів має свої позитивні та негативні сторони. Вибір залежить від ваших потреб та умов використання. Хімічний обігрівач підійде для туристичних походів або далеких подорожей, де ви можете зіткнутися з несподіваними холодами або аваріями автомобіля. Електричний та гумовий обігрівач краще підходить для використання вдома, де є доступ до електроенергії та можливість нагріти воду.

Якщо ви збираєтеся у далеку подорож — варто також подумати про спеціальну сумку для усіх необхідних речей. Чудовим варіантом стане рюкзак Kanken, який можна зручно замовити онлайн або придбати у магазині.

Для чого можна використовувати грілки

Медичне використання цих пристроїв може бути лише за рекомендацією лікаря, тому зосередьмось на їх побутовому застосуванні:

  • Обігрів рук та інших частин тіла: прилад особливо корисний під час подорожей, коли потрібно швидко зігрітися.
  • Полегшення після фізичної активності: електрична грілка для спини або ніг чудово підходить для розслаблення та полегшення стану після інтенсивних тренувань.
  • Прогрівання ліжка: можна поставити одну або кілька таких грілок у ліжко заздалегідь, щоб мати теплу постіль на ніч.

Однак, варто пам'ятати, що електричні та хімічні прилади потребують обережного використання, оскільки можуть спричинити опіки.

Сольові грілки: особливості

Найпопулярнішим різновидом є соляна грілка. Прилад дозволяє зручно зберігати тепло в холодну пору року. Він має ряд переваг:

Багаторазове використання: соляні грілки можна використовувати багато разів. Щоб повернути вміст до нейтральної температури, достатньо просто кип'ятити їх у воді.

Економія місця: їх компактний розмір дозволяє легко зберігати в сумці чи кишені, завжди готовими до використання.

Приємний на дотик: грілки виготовлені з матеріалів, які приємні на дотик, забезпечуючи комфорт під час контакту зі шкірою.

Однак, є і недоліку такого виду обігрівачів. Іноді прилади можуть нагріватися випадково, якщо ковпачок всередині грілки зігнеться під час транспортування чи використання. Це може призвести до незручностей. А також при недбалому використанні є ризик розриву ізоляції вмісту ємності, що може призвести до витоку сольового розчину.

На  правах реклами*


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ківерцівське лісове господарство назвали найкращим в Україні
Наступна новина У Луцьку провели в останню дорогу Героя Ігоря Дуплія. ФОТО
Останні новини
Схожі новини