Тести на коронавірус у волинських аптеках коштують 490 гривень. Пояснюємо, чи варто бігти за ними

Тести на коронавірус у волинських аптеках коштують 490 гривень. Пояснюємо, чи варто бігти за ними
Фото РБК-Україна

В аптеках мережі «Волиньфарпостач» з’явились експрес-тести на коронавірус українського виробництва.

Про це у середу, 15 квітня, під час брифінгу повідомила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

Де можна купити тести

«Перший» вирішив поцікавитись, чи у всіх аптеках цієї мережі вже є експрес-тести. Зокрема, в аптеці на вулиці Лесі Українки, 65 відповіли, що тести повинні надійти до кінця дня, а в аптеці на вулиці Львівській, 89а сказали, що привозять тести зі складу, якщо покупці їх попередньо замовляють.

В аптеці на проспекті Волі, 3 сказали, що тести є. Коштують вони 490 гривень. Купити тести можна без направлення чи рецепта від лікаря.

Радимо уточнювати в аптеках наявність тестів телефоном. Контакти можна знайти тут.

Чи справді вам слід робити експрес-тест

Зауважимо, експрес-тести показують не наявність вірусу в організмі, а антитіл до нього. Вони з’являються щонайменше на 4-ий день після появи симптомів. Позитивний результат може означати, що хвороба вже давно у розпалі або, що ви вже перехворіли.

Натомість негативний результат – не гарантія того, що у вас немає коронавірусу. Найточніше визначає ініфікування лабораторний аналіз, який можна зробити лише після направлення лікарів. Більше про тести можна почитати тут.

На Волині вже були випадки, коли експрес-тести показували негативні результати, а за кілька днів з’ясовувалось, що людина таки хвора.

Екс-міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун радить не робити експрес-тести без консультації з сімейним лікарем. Зокрема, тому, що для нього потрібен забір крові, а в домашніх умовах з цим можуть впоратись не всі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тест на коронавірус зробили за 3 години до смерті. Де лікували 19-річного юнака з Волині
Наступна новина Де можна замовити доставку їжі у Луцьку?
Останні новини
Схожі новини